Lepēna: ekonomikai ir vajadzīga nacionāla valūta

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidenta posteņa kandidāte no "Nacionālās frontes" partijas Marina Lepēna
Francijas prezidenta posteņa kandidāte no Nacionālās frontes partijas Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļuvusī Marina Lepēna uzskata, ka "eiro ir miris", un savas uzvaras gadījumā ir gatava rosināt nacionālu referendumu par atteikšanos no vienotās Eiropas valūtas.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. Francijas prezidenta posteņa kandidāte no "Nacionālās frontes" partijas Marina Lepēna nosauca eiro par valsts "nastu", vēsta RIA Novosti.

"Valūtu vajag pārvaldīt, pielāgot to ekonomikai, jo šodien vienotā valūta ir nasta, " paziņoja Lepēna intervijā avīzei Parisien.

Viņa piebilda, ka grib saņemt tiesības un pārvaldīt nacionālo valūtu, jo "eiro ir miris".

Выборы президента Франции 23 апреля 2017 года - Sputnik Latvija
Politika
Francija 10 dienas pirms finiša: Makrons favorītos, Lepēna arī nav autsaideros
"Es gribu pieprasīt mūsu nacionālās valūtas pārvaldes tiesības. Tas nozīmē pārvērst eiro… valūtā, ar kuru nebūs saistīti ikdienas pirkumi, to izmantos tikai liela mēroga kompānijas, kuras nodarbojas ar starptautisku tirdzniecību, " sacīja kandidāte.

Turklāt, Francijas prezidentes ievēlēšanas gadījumā Lepēna grasās rosināt nacionālo referendumu par atteikšanās no eiro jautājumu, ja, viņasprāt, vienotā Eiropas valūta nav dzīvotspējīga dēļ atšķirībām dažādu valstu konkurētspējā.

Pagājušajā svētdienā, 23.aprīlī, Francijā notika pirmā prezidenta vēlēšanu kārta. Uz šo posteni pretendēja 11 kandidāti. Saskaņā ar IeM gala datiem, pirmajā kārtā uzvarēja "Uz priekšu" kustības līderis, bijušais valsts ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, kurš saņēma 24,01% balsu. "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna saņēma 21,3%. Viņi abi iekļuva otrajā kārtā, kura notiks 7.maijā.

Ziņu lente
0