Politika

Sputnik apmelošanas rezultātā Reuters zaudējusi līgumu ar "Rossija segodņa"

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa"
Starptautiskā ziņu aģentūra Rossija segodņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" atteikusies slēgt līgumu par videomateriālu iegādi aģentūrā Reuters pēc Londonas aģentūras žurnālistu nepamatotajiem apvainojumiem par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV.

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Līgumam bija jāstājas spēkā 1.maijā, ziņo RT. Informācija liecina, ka "Rossija segodņa" atteikusies slēgt līgumu pēc Reuters publicētā raksta par to, ka Krievijas Stratēģisko pētījumu institūts (KSPI) esot izstrādājis stretēģiju, kas ļāvusi Maskavai iejaukties 2016.gada prezidenta vēlēšanās ASV, vēsta Sputnik Igaunija.

Команда КВН Парапапарам во время выступления. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Puiši, ekstraverti mūsējos sit! Kāpēc KVN ir bīstamāks nekā KGB

Kā atzīmēts Londonas aģentūras rakstā, pirms gada Kremlis esot devis rīkojumu valsts medijiem, to skaitā RT un Sputnik, publicēt materiālus, kuros pozitīvi atspoguļots prezidenta kandidāts Donalds Tramps. Kā informācijas avotus savā materiālā Reuters sauc "septiņus ierēdņus", taču slēpj viņu vārdus.

Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana iepriekš pauda savu viedokli par Reuters publicēto rakstu: "Rietumu žurnālistika ir nošļukusi vēl zemāk. Reuters raksta, ka zina septiņus puišus, kuri apzvēr, ka savām acīm redzējusi slepeno krievu ziņojumu. Pat divus. Piespriediet "Oskaru" Reuters par labāko scenāriju, viņi to ir nopelnījuši godam."

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlim nekas nav zināms par kaut kādu KSPI ietekmi uz priekšvēlēšanu kampaņu ASV.

Tāpat viņš piebilda, ka "septiņi anonīmi avoti nav viena īsta vērti".

Tā nav pirmā reize, kad Sputnik kļūst par rietumu mediju apmelošanas un aizspriedumu upuri. Atgādināsim, ka igauņu informācijas aģentūra BNS vienpusīgi un bez paskaidrojumiem 2017.gada 1.martā lauza līgumu ar Sputnik Igaunija.

Tai pat dienā Latvijas informācijas aģentūra LETA līdzīgā stilā pārtrauca sadarbību ar Sputnik Latvija. Baltijas valstu vietējās varasiestādes vairakkārt ierobežoja likumisko Sputnik darbību alternatīvās informācijas publicēšanas dēļ.

Ziņu lente
0