ASV Finanšu ministrija neļaus Exxon Mobil strādāt Krievijā

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasLidmašīna gatavojas nosēsties
Lidmašīna gatavojas nosēsties - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Finanšu ministrija nepieļaus izņēmumu naftas kompānijas Exxon Mobil un neizsniegs tai atļauju darbu veikšanai Krievijā, ko ierobežo sankcijas.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. ASV Finanšu ministrija nepieļaus izņēmumu naftas kompānijas Exxon Mobil un neizsniegs tai atļauju darbu veikšanai Krievijā, informēja valsts finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

"Pēc konsultācijām ar prezidentu Donaldu Trampu Finanšu ministrija neizsniegs amerikāņu kompānijām, tostarp arī Exxon, atļauju urbšanas darbiem, ko aizliedz pret Krieviju vērstās sankcijas," — teikts Mnučina paziņojumā.

Iepriekš mediji informēja, ka Exxon Mobil vērsusies ASV Finanšu ministrijā ar lūgumu pieļaut viņai izņēmumu un dot atļauju kopīgiem urbšanas darbiem ar uzņēmumu "Rosņeftj" vairākos iecirkņos, kā arī pieteikumu sniegt atļauju dalībai projektā Melnajā jūrā. Iepriekš ASV noteikto sankciju rezultātā
Exxon Mobil bija spiesta apturēt darbus, ko paredzēja vienošanās par stratēģisko sadarbību ar "Rosņeftj".

Nav zināms, vai pieprasījums nosūtīts pirms kompānijas bijušā vadītāja Reksa Tilersona iecelšanas valsts sekretāra postenī. Patlaban Tilersons uz diviem gadiem atteicies piedalīties lēmumu pieņemšanā, kas skar Exxon.

Ziņu lente
0