Čehija atteikusies uzņemt bēgļus, neskatoties uz ES sankciju draudiem

© AFP 2023 / Ahmad Al-RubayeIrākiešu sievietes rindā pēc humānās palīdzības. Foto no arhīva
Irākiešu sievietes rindā pēc humānās palīdzības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čehijas Republikas iekšlietu ministrs Milans Hovanecs informējis, ka valsts neplāno pieņemt nākamos bēgļus, neskatoties uz iespējamām sankcijām no Eiropas Savienības puses.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Čehija ir uzņēmusi 12 bēgļus no tai noteiktās ES kvotas — 1600 cilvēkiem, un nākamos patvēruma meklētājus uzņemt negrasās, neskatoties uz to, ka tādā gadījumā tai draud ES sankcijas vairāku miljonu eiro apmērā, paziņoja Čehijas Republikas iekšlietu ministrs Milans Hovanecs.

"Pašreizējā atlikušo bēgļu pārbaude liecina, ka tālāk vairs nevienu nevar uzņemt," — paziņoja Hovanecs, kura vārdus citē RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Parlamentní listy.

Беженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге - Sputnik Latvija
Birģermeistari Vācijā sūdzas Merkelei par naudas trūkumu bēgļiem

Pēc ministra vārdiem, pagaidu nometnēs Itālijā un Grieķijā mītošo migrantu pārbaudes, ko veic Čehijas drošības dienesti, ilgst jau vairākas nedēļas un pat mēnešus un saskaras ar lielām grūtībām.

"Šie cilvēki (bēgļi — red.) neizrāda vēlmi palikt uz vietas uz pārbaudes laiku, tas ir, Grieķijā vai Itālijā. Līdz ar to parbaudes esam pabeiguši," — norādīja politiķis.

Ministrs pieļāva iespēju, ka šis lēmums liks ES pieņemt sankcijas pret Čehiju, kas var izmaksāt tai vairākus miljonus eiro.

"Galīgais lēmums paliek valdības ziņā, tā var izlemt, vai ir vērts to darīt (izbeigt migrantu uzņemšanu — red.), maksājot ar sankcijām. Pēc manām domām — jā. Nevar laist šurp cilvēkus bez kontroles," — uzsvēra Čehijas iekšlietu ministrs.

Ziņu lente
0