Britu specdienesti meklē darbiniekus ar krievu valodas zināšanām

© AFP 2023 / Fabrice CoffriniLielbritānijas karogs
Lielbritānijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi Lielbritānijas izlūkdienesti izsludinājuši darbinieku atlasi ar krievu valodas, Krievijas vēstures, kultūras un politikas zināšanām un sola viņiem aizraujošu karjeru.

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas Valsts sakaru centrs (GCHQ) un pretizlūkošanas dienests MI5 uzsākušas pretendentu atlasi vakancei, pie tam pretendentiem izvirzīta krievu valodas zināšanu prasība, vēsta oficiāls paziņojums GCHQ mājas lapas vakanču sadaļā.

GCHQ ir Lielbritānijas specdienests, kas atbild par radioelektronisko izlūkdienestu un valsts iestāžu informācijas aizsardzību. Savukārt, MI5 ir britu pretizlūkošanas dienesta valsts iestāde, kuras pienākumos ietilpst Apvienotās Karalistes nacionālā drošība no tādiem draudiem kā terorisms, spiegošana un masveida iznīcināšanas ieroču izplatīšana.

"Jūsu krievu valodas zināšanas var pavērt jums aizraujošu karjeru izlūkdienestā," — teikts vakances sludinājumā.

Tiek aicināti gan tie, kam krievu valoda ir dzimtā, gan tie, kuri mācījušies to augstskolā vai dzīvojot Krievijā. Tāpat kandidātiem ir jāpārzina Krievijas kultūra, vēsture un politika. Īpaši uzsvērts, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām arī var pretendēt uz vakanto vietu.

Tos, kuri veiksmīgi tiks galā ar pārrunām, gaida 30 490 mārciņu liela darba alga (36 tūkstoši eiro). Nu, bet tiem, kam nepaveiksies, vēl saglabājas iespēja strādāt par statistu ASV armijas mācībās

 

Ziņu lente
0