Mediji: Lielbritānijas iedzīvotājs atradis padomju tankā zelta stieņus

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasTanks. Foto no arhīva
Tanks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieci zelta stieņi, kuru kopējā vērtība veido aptuveni 2,3 miljonus eiro, atrasti vecā parauga padomju tanka degvielas tvertnē, kurš Lielbritānijā nokļuvis pēc kara Persijas līcī gandrīz pirms 30 gadiem.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Brits Niks Mīds atradis vecā parauga padomju tanka degvielas tvertnē piecus zelta stieņus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu izdevumu The Sun.

Снаряды времен Второй мировой войны на дне Балтийского моря - Sputnik Latvija
Iprīts, luizīts un citi biedējošie Baltijas jūras noslēpumi

Kolekcionārs iegādājās tanku T-54 izsolē eBay par 30 tūkstošiem sterliņu mārciņu (vairāk nekā 35 tūkstoši eiro). Lai pārliecinātos, vai bruņumašīnā nav saglabājusies munīcija, Mīds līdz ar mehāniķi Todu Čemberlēnu sāka tanku izjaukt. Avīze vēsta, ka T-54 degvielas tvertnē briti atraduši zelta stieņus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 2 miljonus mārciņu (vairāk nekā 2,3 miljonus eiro).

Pēc Mīda domām, zeltu degvielas tvertnē noslēpuši irākiešu karavīri Persijas līča kara laikā 1990-1991. gg. Pēc tam tanks sagrābts un nokļuvis Lielbritānijā.

"Nezinājām, ko iesākt. Nevar taču ierasties pieņemšanas punktā ar pieciem zelta stieņiem rokās, tāpēc mēs piezvanījām policijai," — pastāstīja Čemberlēns.

Stieņus savākusi policija, Mīdam un Čemberlēnam atstājot kvīti. Varasiestādes pieņēmušas lēmumu pārvest zeltu uz Londonu.

Mīds uzsvēra, ka pat gadījumā, ja zeltu viņam neatdos, tanks tik tun tā paliks viņam.

Martā Sputnik rakstīja par skolēnu Danielu Kristiansenu no Dānijas, kurš, pildot mājas uzdevumu vēsturē ar parasta metāldetektora palīdzību atradis Otrā pasaules kara laiku vācu lidmašīnas atliekas. Pilota kabīnē atradās lidotāja mirstīgās atliekas un personīgās mantas. Vietējais muzejs, kuram ģimene nodeva artefaktu, paziņoja, ka līdz šim Dānijas teritorijā nekas tamlīdzīgs nav atrasts.

Ziņu lente
0