Sīrijas Gaisa kara spēki atsākuši lidojumus no Šairatas aerodroma

© Sputnik / Dmitri Vinogradov / Pāriet pie mediju bankasSīrijas lidotājs Hamas aviācijas bāzē. Foto no arhīva
Sīrijas lidotājs Hamas aviācijas bāzē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naktī uz 7. aprīli ASV Jūras kara spēki apšaudīja Šairatas aviācijas bāzi ar 59 spārnotajām raķetēm no kuģiem Vidusjūras akvatorijā.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Sīrijas Gaisa kara spēki atsākuši lidojumus no Šairatas aerodroma diennakti pēc amerikāņu raķešu trieciena, informējis RIA Novosti korespondents, kurš ieradies notikumu vietā.

Vakar lidmašīnas pēc cīņas uzdevuma saņemšanas sekmīgi pacēlušās gaisā un pēc tā izpildes atgriezušās bāzē tehniskajai apskatei un degvielas uzpildei.

Iepriekš telekanāls "Al Jazeera" informēja, ka no aerodroma pacēlusies gaisā lidmašīna Su-22.

Idlibas pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlis un Krievijas ĀM snieguši komentārus par ķīmiskajiem uzbrukumiem Idlibas pilsētā Sīrijā

Naktī uz 7. aprīli ASV Jūras kara spēki apšaudīja Šairatas aviācijas bāzi ar 59 spārnotajām raķetēm no kuģiem Vidusjūras akvatorijā, aizbildinoties ar incidentu, kura laikā Idlibas provincē tika pielietoti ķīmiskie ieroči. Vašingtona pauž uzskatu, ka incidentā vainojama Damaska. ASV prezidents Donalds Tramps apgalvojis, ka ķīmiskie ieroči esot pielietoti no Šairatas. Pie tam Vašingtona nav uzrādījusi nekādus pierādījumus.

Dažādi informācijas avoti norāda, ka raķešu uzbrukumā gājuši bojā četri līdz desmit Sīrijas karavīri. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka amerikāņu "Tomahauki" iznīcinājuši sešas lidmašīnas MiG-23, kas tika remontētas aviobāzē, noliktavu, mācību korpusu, ēdamtelpu un radiolokācijas staciju. RIA Novosti korespondents informējis, ka daļa tehnikas nav bojāta, turklāt aviobāzes pacelšanās un nolaišanās josla nav nopietni bojāta.

Ziņu lente
0