Politika

NATO alianses ģenerālsekretāra vietniece uzsvēra dialoga ar Krieviju nozīmi

© REUTERS / Francois LenoirNATO valstu aizsardzības ministru tikšanās Briselē. Foto no arhīva
NATO valstu aizsardzības ministru tikšanās Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO iepriekš atzīmēja, ka Maskava saņem arvien vairāk signālu, ka NATO gribētu atsākt dialogu, taču reālajā dzīvē atsilšanas pazīmes nav manāmas.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. NATO un Krievijas attiecības neatgriežas pie "business as usual", taču dialogs turpinās, un alianse priecājas par militāro sakaru kanālu darbību, intervijā laikrakstam "Kommersant" paudusi NATO ģenerālsekretāra vietniece Roza Gotemellere, ziņo RIA Novosti.

Saskaņā ar 30. marta Krievijas un NATO Padomes sēdes rezultātiem, alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atzīmējis zināmu progresu attiecībās, tomēr uzsvēra, ka vēlētos no Krievijas puses lielāku caurspīdīgumu, un cer uz brīfingiem par gaidāmajām militārajām mācībām.

NATO - Sputnik Latvija
Latvijas vēstnieks NATO: dialogs ar Krieviju ir laba ziņa Latvijai

Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško iepriekš uzsvēris, ka Maskava saņem arvien vairāk signālu, ka NATO gribētu atsākt dialogu, taču reālajā dzīvē atsilšanas pazīmes nav manāmas. Krievijas puse vairākkārt paziņojusi par gatavību atsākt līdztiesīgu dialogu ar aliansi un tās dalībvalstīm par problēmu kompleksu kopumā.

"Mēs, protams, neatgriežamies pie "business as usual"… Tomēr alianses iekšienē ir skaidra vīzija, ka mums ir ne tikai jāizmanto aizsardzības savaldīšanas princips, bet arī jāuztur dialogs ar Krieviju. Šajā jautājumā pagājušajā vasarā Varšavas samitā tika sasniegta vienprātība. Tātad mūsu dialogs turpinās, un mēs priecājamies, ka militārās komunikācijas kanāli šobrīd turpina darboties. Tas ir ļoti vērtīgi un nāk par labu Krievijas un NATO Padomes locekļiem," — teica Gotemellere.

 

Ziņu lente
0