Daily Telegraph: pārrunās par Brexit Londona izmantos "Krievijas kārti"

© AFP 2023 / Daniel SORABJILielbritānijas un Eiropas Savienības karogi
Lielbritānijas un Eiropas Savienības karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Ministru kabineta sēdes protokols liecina, ka "spēcīga pozīcija" aizsardzības un drošības jautājumos dos iespēju Londonai noslēgt izdevīgu brīvās tirdzniecības darījumu.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Spekulācijas par "Krievijas agresiju" ļaus Lielbritānijas valdībai saskaņot izdevīgu Brexit scenāriju ar bijušajiem partneriem Eiropas Savienībā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Daily Telegraph.

Izdevuma rīcībā nonācis Lielbritānijas Ministru kabineta sēdes protokols no 7. marta. Dokumentā teikts, ka "spēcīga pozīcija" aizsardzības un drošības jautājumos dos iespēju Londonai noslēgt izdevīgu brīvās tirdzniecības darījumu. Pie tam pārrunās ar ES pārstāvjiem britu politiķiem īpaša uzmanība jāvelta "Krievijas agresijai".

Kabineta sēdē ar šādu paziņojumu nāca klajā ārlietu ministrs Boriss Džonsons, turklāt viņu atbalstīja aizsardzības ministrs Maikls Fellons.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Džonsons solījis, ka Lielbritānija turpinās atbalstīt Eiropas drošību

"Tik nelabvēlīga situācija drošības jomā nav bijusi kopš aukstā kara laikiem. Viss saistīts ar augošo Krievijas agresiju. Eiropas Savienībai ir nepieciešams mūsu potenciāls," — teica Maikls Fellons.
Nenosaukts informācijas avots valdības aprindās apstiprināja Telegraph protokolā sniegto informāciju.

"Kad sāksim pārrunas, aizsardzības un drošības jautājumi kļūs par mūsu galveno trumpi," — atzīmēja izdevuma sarunbiedrs, taču atteicās sniegt oficiālus komentārus.

2016. gada vasarā briti nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības. Brexit procedūra startēja 29. martā, kad premjerministre Terēza Meja oficiāli paziņoja ES vadībai par Lisabonas līguma 50. panta īstenošanu.

Ziņu lente
0