Eltons Džons svin 70. dzimšanas dienu

© AP Photo / Jeff ChristensenEltons Džons. Foto no arhīva
Eltons Džons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valda uzskats, ka Eltons Džons ASV un Lielbritānijā pārdevis vairāk ierakstu nekā jebkurš cits mākslinieks. Taču šie rekordi un skaitļi nemaz nav vissvarīgākie.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Neparastas brilles, auskars, spilgtas žakets, neparastas galvassegas — tāds uz skatuves ir Eltons Džons, viens no labākajiem mūsdienu komponistiem. Šodien viņam aprit 70. gadi.

Eltona Džona īstais vārds ir Redžinalds Kenets Dvaits. Viņš dzimis 1947. gada 25. martā Londonas piepilsētā Pinnerā.

Робертс Вицупс, фотограф на отдыхе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Zombiju apokalipse, jeb sapņu darbs

Eltons Džons ar gadiem nav zaudējis savu skaisto, bagāto balss tembru. Vēl joprojām viņš ir lielisks pianists un vienmēr pats pavada savas dziesmas. Viņa muzikālais stils ir tikpat labi pazīstams kā ekstravagantais tēls.

Mūzikas eksperimentu un novatorisku lēmumu ērā viņš iekaro publiku ar vienkāršām, taču pārsteidzoši emocionālām melodijām. Savās kompozīcijās viņš prot slēpt pārdzīvojumus, drāmu un filozofiju.

Sorry Seems To Be The Hardest Word (1976)

Viens no agrākajiem Eltona Džona hitiem — īsta balāde, ko dziedājuši daudzi mākslinieki, sākot no Džo Kokera līdz grupai Blue. Kompozīcija sacerēta sadarbībā ar dzejnieku Bērniju Topinomu. Melodija dzima pati, kad Eltons Džons improvizēja pie klavierēm. Vārdi tapa vēlāk.

Nikita (1985)

Aukstā kara beigās dziesma par divu jauniešu jūtām Berlīnes mūra abās pusēs, bija ļoti drosmīga. Tagad tā šķiet naiva un pat amizanta, taču nekas nemazina pašas dziesmas unikalitāti, kas iekaroja daudzas pasaules hitu parādes.

Sacrifice (1989)

"Lieliska melodija, nopietna lirika" — rakstīja mūzikas kritiķi. "Labākā Eltona Džona dziesma" — viņiem piebalso dziedātāja pielūdzēji. Eltona Džona balss skar dvēseles smalkākās stīgas.

Can You Feel The Love Tonight (1994)

Muzikālajai multiplikācijai The Lion King Eltons Džons sadarbīā ar Timu Raisu sacerēja piecas dziesmas. Āfrikas ritmi tajās pieskaņoti Eltona Džona melodijām, kas iespiežas atmiņā.

Believe (1994)

Kompozīcija iznāca neilgi pēc mūzikas filmai The Lion King, taču, atšķirībā no bezrūpīgajām un gaišajām dziesmām, šī ir dramatisma pārpildīta. Vārdus dziesmai rakstījis Eltona Džona ilggadējais līdzautors Bērnijs Topins. Šogad aprit 50 viņu sadarbības gadi.

Ziņu lente
0