Kijevā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЭкс-депутат Госдумы России Денис Вороненков
Экс-депутат Госдумы России Денис Вороненков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apšaudē Kijevas centrā nogalināts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs nogalināts apšaudē Kijevas centrā, apstiprināja Ukrainas Nacionālās policijas Galvenās pārvaldes priekšnieks Andrejs Griščenko, informē RIA Novosti Ukraina.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko norādījis, ka Voroņenkova slepkavībai ir politiski motīvi.

Pēc viņa vārdiem, "tā ir politiska pasūtījuma slepkavība, pastrādāta ar mērķi iebiedēt Krievijas deputātus un ierēdņus, kas cenšas bēgt no Krievijas uz Rietumiem vai Ukrainu".

Sākotnēji ziņots, ka uzbrucējs ievainojis Voroņenkova miesassargu, taču tas savukārt ievainojis noziedznieku. Patlaban abi nogādāti slimnīcā un tiek apsargāti. Uzbrucēja personība tiek noskaidrota, kā arī tiek meklēti iespējamie līdzdalībnieki, policija Kijevas centrā strādā pastiprinātā režīmā.

Pasūtījuma slepkavība

Krievijas Gvardes direktora padomnieks Aleksandrs Hinšteins ir pārliecināts: bijušā Krievijas Valsts domes deputāta Denisa Voroņenkova slepkavību Kijevā "piesies" Krievijas specdienestiem.

"Tūlīt pēc viņa bēgšanas es prognozēju tādu noslēgumu. Krievijas ienaidniekiem viņš ir vajadzīgāks miris, nevis dzīvs. Tagad slepkavību piesies mūsu specdienestiem," – viņš raksta savā mikroblogā Twitter tīklā. ​

Itin drīz Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorans Škirjaks apsūdzēja Krievijas specdienestus par bijušā Krievijas Valsts domes deputāta Denisa Voroņenkova slepkavību Kijevā.

"Esmu pārliecināts, ka tā var būt ciniska demonstratīva atriebība, sods no Krievijas specdienestu puses," – klāstīja Škirjaks telekanāla "112 Ukraina" ēterā.

Krievijas Valsts dome uzskata, ka Voroņenkova slepkavība ir Ukrainas specdienestu provokācija.

Federālā Drošības dienesta bijušais priekšnieks, Valsts domes Drošības komitejas loceklis Nikolajs Kovaļovs uzskata, ka bijušā Krievijas Valsts domes deputāta Denisa Voroņenkova slepkavība Kijevā ir pasūtīta un aicina Ukrainas tiesībsargājošās iestādes atrast izpildītājus un pasūtītājus.

"Piekrītu slēdzienam par to, ka tā, domājams, ir pasūtījuma slepkavība. Krievija Voroņenkova nāvē ir ieinteresēta vismazāk. Krievija ir gatava maksimāli veicināt izmeklēšanu," – uzsvēra Kovaļovs.

Viņš norādīja, ka tiesībsargājošo iestāžu uzdevums ir īsākajā laikā atrast izpildītājus un pasūtītājus. "Tas Ukrainas tiesību aizsardzības sistēmai ir jāpaveic un jāparāda sava seja," – pavēstīja Kovaļovs.

© Sputnik / Алексей Вовк / Pāriet pie mediju bankasTiesībsargājošo iestāžu darbinieki Krievijas Valsts domes bijušā deputāta Denisa Voroņenkova slepkavības vietā Kijevā
Сотрудники правоохранительных органов на месте убийства бывшего депутата Государственной Думы РФ Дениса Вороненкова в Киеве - Sputnik Latvija
Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Krievijas Valsts domes bijušā deputāta Denisa Voroņenkova slepkavības vietā Kijevā
Ziņu lente
0