Sicīlijas zvejnieki sarīkojuši streiku delfīnu dēļ

© pixabayДельфин
Дельфин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lipāru salās uz ziemeļiem no Sicīlijas izsalkušie delfīni apēduši visas zivis, apgalvo zvejnieki un pieprasa varasiestāžu atbalstu cīņā ar konkurentiem.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Zvejnieki no Sicīlijas pieteikuši divas dienas ilgu streiku, protestējot pret… delfīniem, ziņo The Local. 

Zvejnieki no Lipāru arhipelāga (uz ziemeļiem no Sicīlijas) apgalvo, ka delfīni sarausta tīklus un apēd visas zivis, tāpēc loms krities par 70%. Zvejnieku apvienība, ko veido 119 laivu īpašnieki pieprasa varasiestāžu atbalstu: izsludināt delfīnus par stihisku nelaimi, organizēt blokādi un padzīt delfīnus no zvejniecības rajoniem.

Жемчуг - Sputnik Latvija
Filipīnu zvejnieks nezināja, ka 10 gadus glabājis zem gultas 100 miljonus dolāru

Apvienības pārstāvji apgalvo, ka agrāk vidēja zvejnieku laiva varēja ik dienas iegūt apmēram 25 mārciņas kalmāra, taču tagad mūžīgi izsalkušo delfīnu vainas dēļ šis apjoms krities līdz 3 mārciņām.

Vietējā dabas aizsardzības apvienība informē, ka reģionā dzīvo aptuveni simt delfīni – afalīni un svītrainie delfīni. Maijā uz dažām laivām tiks uzstādītas akustiskās iekārtas, ko nodrošinās dabas aizsardzības apvienība. Tās palīdzēs atbiedēt delfīnus, taču biologi brīdina, ka dzīvnieki var pierast pie nepatīkamajām skaņām.

Ziņu lente
0