Par Krimas apmeklējumu Ukrainā konfiscēts ārvalstu kuģis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Odesas rajona tiesa 15. martā izskatīja administratīvo protokolu par muitas noteikumu parkāpumu, kas sastādīts par sauskravas kuģa Sky Moon kapteini.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Tiesa Odesā pieņēmusi lēmumu konfiscēt par labu valstij sauskravas kuģi, kas iepriekš tika aizturēts par Krimas apmeklējumu, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Dienvidu reģiona kara prokuratūras mājaslapā publicēto informāciju.

Odesas Maļinovksas rajona tiesa 15. martā izskatīja administratīvo protokolu par muitas noteikumu pārkāpumu, kas sastādīts par sauskravas kuģa Sky Moon kapteini (Tanzānijas karogs). Kuģi 30. novembrī aizturēja Ukrainas robežsargi netālu no Donavas upes grīvas. Kapteinis atzīts par vainīgu lietā par vairāk nekā trīs tūkstošu tonnu tehniskās sodas pārvadājumu no Krimas teritorijas, "apejot Ukrainas muitas kontroli".

Sniega krabis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija iesniegusi notu Norvēģijai zvejas kuģa aresta dēļ

Aptuveni 18,5 miljonus grivnu (apmēram 650 tūkstoši dolāru) vērto kravu Ukrainas tiesa atzinusi par kontrabandu un konfiscējusi līdz ar pašu kuģi. "Pirmo reizi Ukrainas vēsturē tiesa pieņēmusi lēmumu par jūras kuģa konfiskāciju," – teikts prokuratūras mājaslapā.

Ukraina iecerējusi tiesāt kapteini un vienu no kravas pārvadājumu kompānijas dibinātājiem. Varasiestādes vēlas saukt pie kriminālatbildības arī kuģa īpašnieka pārstāvi – Rumānijas pilsoni.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0