NATO uzskata Jautro un atjautīgo klubu par "Kremļa politisko instrumentu"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankas"Planeta KVN" galvenās mītnes atklāšana
Planeta KVN galvenās mītnes atklāšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījuma autori apgalvo, ka pateicoties "KVN mašīnai" Kremlim "ir pieeja specifiskai, stratēģiskai auditorijai, kas gatava kalpot režīmam"

RĪGA, 15. marts —Sputnik. NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Stratcom jaunajā pētījumā "Stratcom smejas. Analītiskā pamata meklējumos" pasludinājis Krievijas humoristisko raidījumu "Jautro un atjautīgo klubs" (KVN) par "politiskās stratēģiskās komunikācijas instrumentu", vēsta RIA Novosti.

Latvijas Aizsardzības ministrijas pasūtītā pētījuma pamatā ir Maskavas Valsts Starptautisko attiecību institūta komandas "Parampampam" uzstāšanās analīze festivālā "Dziedošais Kivins" 2014. un 2015. gadā.

Громкоговоритель - Sputnik Latvija
ES citādi domājoši cilvēki tiek uzskatīti par "krievu propagandas" pazīmi

"KVN var raksturot kā komerciālu produktu un biznesa modeli. Šis bizness ir guvis panākumus un paplašinās, jo KVN zīmola īpašniekam ir īpašas attiecības ar Kremli," — teikts trešdien publicētajā ziņojumā.

"Turpmākajos pētījumos uzmanība jāpievērš dažādas KVN auditorijas uztverei, lai noteiktu šāda veida politiskās komunikācijas stratēģijas efektivitāti," — secinājuši ziņojuma autori.

Centra Stratcom sponsori ir Igaunija, Itālija, Polija, Vācija, Lietuva un Lielbritānija. Atbalstu centram sniedz ASV, Somija un Nīderlande.

Ziņu lente
0