Francijas prezidenta amata kandidātam uzrādīta apsūdzība par krāpniecību

© REUTERS / Charles PlatiauFrancijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons
Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta amata kandidātam Fransuā Fijonam tiek inkriminēta valsts naudas piesavināšanās, līdzdalība un slēpšana, kā arī deklarāciju aizpildīšanas pienākumu ignorēšana.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Francijas prezidenta amata kandidātam Fransuā Fijonam tika uzrādīta apsūdzība par valsts naudas piesavināšanos, kas saistīta ar viņa ģimenes locekļu fiktīvu nodarbināšanu, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Paredzēts, ka apsūdzības Fijonam tiks izvirzītas šodien, 15. martā, kad viņam jāierodas tiesā.

"Apsūdzību izvirzīšana notikusi (otrdienas — red.) rītā. Noklausīšanās notika agrāk, iepriekšējas iztiesāšanas mierīgā rakstura dēļ," —paziņoja Francijas prezidenta amata kandidāta advokāts.

Līdz ar valsts naudas piesavināšanos Fransuā Fijonam tiek inkriminēta līdzdalība un slēpšana, kā arī deklarāciju aizpildīšanas pienākumu ignorēšana.
Fijons vairākkārt norādījis, ka apsūdzības ir nepatiesas.

Ar ekspremjera ģimeni saistītais skandāls sācies pēc publikācijas satīriskā izdevumā "Canard Enchaine", kurā tika apgalvots, ka viņa dzīvesbiedre Penelope astoņus gadus saņēmusi algu kā Fransuā Fijona asistente.

Fransuā Fijons kopā ar savu dzīvesbiedri Penelopi - Sputnik Latvija
Mediji informē par Francijas prezidenta kandidāta dzīvesbiedres aizturēšanu

Laikraksts atgādināja, ka ģimenes locekļu pieņemšana darbā dažādos amatos parlamentā nav pretrunā likumam tikai gadījumā, ja nodarbināšana nav fiktīva.

Vēlāk parādījās informācija, ka Fijons pieņēmis darbā arī savus bērnus.

Pēc "Canard Enchaine" datiem, divi Fijona bērni par tēva padomnieku darbu saņēmuši 84 tūkstošus eiro.

Tika ziņots, ka ekspremjera bērni daļu gūtās peļņas ieskaitījuši vecāku bankas kontā.

Kā raksta avīze, Marija Fijona no nopelnītajiem 46 tūkstošiem eiro aptuveni 70% pārskaitījusi Penelopes un Fransuā Fijona kontā. Laikraksts apgalvo, ka to atzinusi pati Marija nopratināšanas laikā februārī.

Marija Fijona skaidro naudas pārskaitījumus ar kāzu izdevumiem. "Viņa nesaprot, kādēļ viņas tēvam (Fijonam — red) būtu jāapmaksā viņas kāzas, ja viņš tās nav apmaksājis viņas brāļiem," — teica Marijas advokāts. Pēc advokāta sacītā, viņa kliente pati ierosinājusi šo pārskaitījumu, kas nozīmē "vienlīdzību bērnu starpā".

Kā ziņo izdevums, Šarls Fijons nopratināšanā paziņojis, ka pārskaitījis vecāku kontā aptuveni 30% no algas.

Francijas partijas Nacionālā frone līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Marina Lepēna sola savest kārtībā Franciju

Saskaņā ar martā veikto kompānijas OpinionWay aptauju pēc Echos un Radio Classique pasūtījuma, partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna un Francijas bijušais ekonomikas ministrs Emanuels Makrons joprojām ir priekšvēlēšanu aptauju priekšgalā Francijā, no viņiem nedaudz atpaliek republikāņu kandidāts, ekspremjers Fransuā Fijons.

Pētījuma dati liecina, pirmajā kārtā par Lepēnu varētu nobalsot 27% vēlētāju, Makrons saņems 25%, Fijons — 20%.Otrajā kārtā Nacionālās frontes līdere piekāpjas gan Makronam (38% — 62%), gan Fijonam (42% — 58%). Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās 23. aprīlī un 7. maijā.

Ziņu lente
0