ES pagarinājusi pret Krievijas un Ukrainas pilsoņiem vērstās sankcijas

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasEiropas Savienības Padome
Eiropas Savienības Padome - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES Padome pagarinājusi par sešiem mēnešiem sankcijas, kas vērstas pret 150 Krievijas un Ukrainas pilsoņiem un 37 organizācijām. Ierobežojošo pasākumu vidū ir aktīvu iesaldēšana un iebraukšanas liegums.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Eiropas Savienības Padome pirmdien pagarināja par sešiem mēnešiem individuālās sankcijas pret Krievijas un Ukrainas pilsoņiem un juridiskajām personām, ko ES uzskata par atbildīgiem par Ukrainas "teritoriālās vienotības graušanu", informē RIA Novosti, atsaucoties uz ES Padomes preses dienestu.

ES Padome vēl par sešiem mēnešiem, līdz 2017. gada 15. septembrim pagarinājusi ierobežojošos pasākumus par darbībām, kas grauj vai apdraud Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību. Pasākumos iekļauta aktīvu iesaldēšana un iebraukšanas liegums," — teikts preses relīzē.
Pēc divu mirušo personu izslēgšanas no saraksta tajā palikušas 150 fiziskās personas un 37 organizācijas. ES Padomes lēmums tiks publicēts ES oficiālajā izdevumā 14. martā.

Novembrī Eiropas Savienība papildināja individuālo sankciju sarakstu, kurā iekļauti Krievijas un Ukrainas pilsoņi.

Pērnā gada decembrī ES līderi saskaņoja pret Krieviju vērsto ekonomisko sankciju pagarināšanu līdz 2017. gada vidum.

Статуя Евро у здания Европейского парламента - Sputnik Latvija
Krievijas embargo joprojām ietekmē lauksaimniecību ES

Savu viedokli viņi kārtējo reizi pamatoja ar nepietiekamu progresu Minskas protokolu īstenošanas procesā. Kremlis šo lēmumu nosauca par strupceļu. Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, tāpēc nav atbildīga par "Minskas 2" noteikumu izpildi — valsts var tikai ietekmēt konflikta puses, lai pārliecinātu tās pildīt savu vienošanās daļu.

Norādes no ASV puses

Kamēr ASV neliks mainīt kursu, Eiropas Savienība turpinās sankcijas pret Krievijas iedzīvotājiem, uzskata Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas vadītājs Leonīds Kalašņikovs.

"Kamēr viņiem nedos pavēli, viņi šo dziesmu turpinās, vai tomēr kāds Eiropas Savienībā saniknosies un bloķēs lēmumu. ASV patlaban jau ir pārtraukušas spiedienu, bet viņi apjukumā vēlreiz pagarina (sankcijas — red.), jo citādi rīkoties nav pieraduši," — pavēstīja Kalašņikovs.

Politiķis piebilda, ka ierobežojumus Eiropas Savienība ieviesusi ASV iespaidā, un tolaik Baraks Obama to nemaz neslēpa.

Ziņu lente
0