Radikāļi Ukrainā sāk dzelzceļa satiksmes blokādi ar Krieviju

© Sputnik / Yuri Lashov / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный светофор. Архивное фото
Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radikāli noskaņoto aktīvistu "štābs" informē, ka tā locekļi plāno mēneša laikā pārņemt savā ziņā visus astoņus galvenos dzelzceļus pierobežā, pa kuriem norit tirdzniecība ar Krieviju.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Ukrainas radikāļi, kuri organizējuši blokādi tirdzniecībai ar Doņeckas un Luganskas Tautas Republikām, sestdien informēja par jauna blokposteņa izveidi – pie Konotopa dzelzceļa stacijas Sumas apgabalā (aptuveni 70 km attālumā no Krievijas), lai apturētu dzelzceļa satiksmi no Krievijas, vēsta RIA Novosti.

"Preču stacijā Konotopā tika atrasti vairāki vilcieni no Krievijas Federācijas, tostarp arī ar antracīta markas oglēm," – paziņoja "blokādes štābs" sociālajā tīklā Facebook un informēja par "jaunas redutes" atklāšanu.

Aktīvistu "štābs" informē, ka tā locekļi plāno mēneša laikā pārņemt savā ziņā visus astoņus galvenos dzelzceļus pierobežā, pa kuriem norit tirdzniecība ar Krieviju.

DTR karejvis rūpnicas teritorijā Doņeckā - Sputnik Latvija
DTR pieteikusi Kijevai tirdzniecības blokādi

Janvāra beigās grupa Ukrainas bijušo militārās operācijas dalībnieku un vairāki Ukrainas Augstākās Radas deputāti bloķēja dzelzceļa kravu pārvadājumu satiksmi ar Kijevas nekontrolētajām Donbasa teritorijām. Viņi paziņojuši, ka, pēc viņu domām, jebkāda tirdzniecība ar pašpasludinātajām republikām ir nelikumīga un visi kravu pārvadājumi — kontrabanda.

Blokādes rezultātā traucētas antracīta grupas ogļu piegādes, kas tiek iegūtas Kijevas nekontrolētajās Donbasa teritorijās. Rezultātā Ukrainas valdība ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu izsludināt ārkārtas stāvokli enerģētikā un veikt pasākumus resursu ekonomijas apsvērumu dēļ, turklāt vairāki uzņēmumi bija spiesti apturēt ražotnes.

Maskava jau vairākkārt paziņojusi, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā, neatbalsta zemessargus un nesūta uz Donbasu karaspēku. Savukārt Kijeva vēl joprojām apsūdz Maskavu "militārā agresijā".

Ziņu lente
0