DTR pieteikusi Kijevai tirdzniecības blokādi

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasDTR karejvis rūpnicas teritorijā Doņeckā
DTR karejvis rūpnicas teritorijā Doņeckā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko ar 1. martu ieviesa ārējo pārvaldi Ukrainas jurisdikcijā esošajos uzņēmumos. Patlaban pieteikta blokāde Ukrainai.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko paziņojis, ka Donbasas iedzīvotāji iemācījušies dzīvot blokādē no Ukrainas militāristu puses, un tagad DTR pasludina blokādi Kijevai, vēsta RIA Novosti.

"Mēs pārtraucam visas saites ar Ukrainu, ar ko karojam. Jā, mēs pārdevām ogles, lai saņemtu naudu un maksātu šeit algu. Bet tā kā, ka mēs esam iemācījušies dzīvot blokādē, mēs ieviešam Ukrainas blokādi," — viņš teica preses konferencē.

Doņecka - Sputnik Latvija
Doņecka un Luganska ieviesušas ārējo pārvaldi Ukrainas uzņēmumos
Janvāra beigās bijušie militārās operācijas Donbasā dalībnieki, ieskaitot Ukrainas Augstākās Radas deputātus, bloķējuši dzelzceļa satiksmi ar Kijevas nekontrolēto Donbasa teritoriju. Viņi paziņojuši, ka jebkāda tirdzniecība ar pašpasludinātām republikām ir nelikumīga.

Blokādes dēļ Ukrainas puse nevar iepirkt antracīta grupas ogles, ko iegūst Kijevas nekontrolētās Donbasa teritorijās, un kas ir viens no galvenajiem s kurināmā veidiem Ukrainā. Kijeva bija spiesta ieviest ārkārtējus pasākumus enerģētikas un resursu ekonomijas nolūkā, daži rūpniecības uzņēmumi apturēja ražošanu.

Ziņu lente
0