Sarkanās aploksnes noslēpums: kas vainojams par jucekli "Oskara" ceremonijā

© AP Photo / Chris Pizzello/InvisionВручение "Оскара" за лучший фильм "Лунный свет" на церемонии в Лос-Анджелесе 26 февраля 2017 года
Вручение Оскара за лучший фильм Лунный свет на церемонии в Лос-Анджелесе 26 февраля 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi Kinoakadēmijas prēmijas vēsturē balvu par labāko filmu nācās pasniegt divreiz – Feja Danaveja un Vorens Bītijs kļūdījās, nosaucot uzvarētāju.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik, Larisa Šemtova. Lielākais juceklis balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijā visā tās gandrīz deviņdesmit gadus ilgajā vēsturē izcēlies nezināmu iemeslu dēļ. Skaidrībā mēģināja tikt žurnāls Vanity Fair.

Kad Feja Danaveja paziņoja, ka balvu par labāko gada filmu saņem "La La Land", pirmie viņas kļūdu saprata ceremonijas darbinieki, kuri stāvēja aiz skatuves. Patiesībā uzvaru bija izcīnījusi "Moonlight".

Статуэтка Оскар - Sputnik Latvija
Losandželosā pasniegtas Kinoakadēmijas balvas

Trīs stundas pēc ceremonijas noslēguma audita kompānija Price Waterhouse Coopers, kura jau 83 gadus skaita balsis "Oskaram", publiski atvainojās par pieļauto kļūdu labākās filmas nosaukšanā. Kompānija informēja, ka Feja Danaveja un Vorens Bītijs, kuri pasniedza balvu, kļūdas rezultātā saņēmuši nepareizu aploksni.

Drošības apsvērumu dēļ Price Waterhouse Coopers sagatavo divas aploksnes, kurās minēti uzvarētāji katrā kategorijā. Vienu no šīm aploksnēm, kurā bija Emmas Stounas – labākās aktrises balvas saņēmējas – vārds, aktrise aiznesa līdzi kopā ar statueti un turēja rokās, kad tika paziņots uzvarētājs kategorijā "Labākā filma".

Taču otra aploksne kaut kādā veidā nokļuvusi Fejas Danavejas un Vorena Bītija rokās.

Režisors Berijs Dženkinss, kurš dažu minūšu laikā pārvērties no zaudētāja par uzvarētāju, pastāstīja žurnālistiem, ka pats savām acīm redzējis pareizo aploksni, kurā bijis viņa filmas nosaukums. Viņš paskaidroja, ka Vorens Bītijs pieprasījis, lai kartiņa ar uzrakstu "Moonlight" vispirms tiktu parādīta viņam. Ceremonijas producents Maiks Deluka atteicās sniegt komentārus, paskaidrojot, ka pagaidām nav zināms, kā pieļauta kļūda. Komentārus atteicās sniegt arī Feja Danaveja, kura galu galā nolasīja nepareizo filmas nosaukumu.

Ziņu lente
0