Migranti sarīkojuši plašas nekārtības Stokholmā

© AFP 2023 / JANERIK HENRIKSSON / TT NEWS AGENCYПолиция Швеции
Полиция Швеции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stokholmas policija bija spiesta atklāt brīdinājuma apšaudi, kad pūlis sāka apmētāt kārtības sargus ar akmeņiem.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Vakar Stokholmas mikrorajonā Rinkebijā izcēlās nekārtības, kuru dalībnieki aizdedzināja automašīnas un aplaupīja veikalus. Šajā mikrorajonā lielāko daļu iedzīvotāju veido imigranti.

Полицейский автомобиль в Германии - Sputnik Latvija
Aptauja: 58% sieviešu Vācijā uzskata, ka drošība valstī ir mazinājusies

Nekārtības Zviedrijas galvaspilsētā sākās vakar vakarā, ziņo RIA Novosti. Policija informē, ka kaitējuma mērogs un nekārtību dalībnieku skaits vēl nav precizēts. Zināms, ka ļaundariem izdevies aizdedzināt 7-8 automašīnas un aplaupīt vairākus veikalus. Policijas pārstāvis Larss Bestrēms informējis, ka grautiņos piedalījušies ne vairāk kā 50 cilvēki. Viņš paskaidroja, ka vieni no huligāniem bēguši, citi pievienojušies akcijai, tāpēc ir grūti precizēt grautiņa dalībnieku skaitu.

Policija informēja, ka brīdī, kad kārtības sargi mēģinājuši aizturēt meklēšanā izsludinātu personu, pūlis viņus apmētājis ar akmeņiem.

"Līdz ar to patruļa… bija spiesta izdarīt brīdinājuma šāvienu. Vienam no policistiem akmens trāpījis rokā. Traumas pakāpe pašlaik vēl nav precizēta," – teikts tiesībsargu paziņojumā.

Policijai izdevies pārtraukt grautiņus pēc pusnakts. Sākotnējie dati liecina, ka uzbrukumā cietuši divi cilvēki. Viens no viņiem ir aplaupītā veikala īpašnieks, ko piekāvuši grautiņa dalībnieki.

Iepriekš vēstīts, ka decembrī grupa nezināmu personu sākusi apšaudi kafejnīcā šajā pašā mikrorajonā. Policija informēja, ka nezināmas personas maskās iebrukušas kafejnīcā un nošāvušas divus 20 gadus vecus brāļus, vēl viens cilvēks guvis ievainojumu. Notikuma vietā sapulcējušies cilvēki, un pūlis apmētājis ar akmeņiem policijas darbiniekus.

Ziņu lente
0