Krievijas senators apšauba Mogerīni izteikumus par sankcijām

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas senators Aleksejs Puškovs
Krievijas senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs atbildējis uz ES diplomātijas vadītājas Federikas Mogerīni izteikumiem – diplomāte Vašingtonā apšaubījusi ASV apņēmību saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Krievijas senators Aleksejs Puškovs uz ES diplomātijas vadītājas Federikas Mogerīni izteikumiem par ASV apņēmības trūkumu saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas.

"Mogerīni pavēstīja, ka nav pārliecināta par ASV apņēmību saglabāt sankcijas, atšķirībā no ES. Taču arī ES nav dzelzsbetona alianse: plaisas ir neizbēgamas," — rakstīja Puškovs savā mikroblogā Twitter.

 

Mogerīni paziņoja, ka nav pārliecināta par ASV sankciju politikas pastāvību, taču vienojusies ar sarunbiedriem ASV par sankciju saglabāšanu spēkā līdz tiks izpildīti Minskas protokoli, vēsta RIA Novosti.

ES diplomātijas vadītāja tikās ar vairākām ASV amatpersonām Baltajā namā un Valsts departamentā, tostarp arī ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

"Manas tikšanās šajā jautājumā arī bija pozitīvas. Piemēram, mēs vienojāmies, ka sankcijas saglabāsies, līdz tiks izpildīti Minskas protokoli. Taču es nezinu, vai šajā jautājumā saglabāsies kopīgs viedoklis. (..) Es neatrados Ovālajā kabinetā, kad (ASV — red.) prezidents Tramps zvanīja (Krievijas — red.) prezidentam Putinam," — norādīja Mogerīni, uzstājoties Vašingtonā.

Politiķe uzskata, ka šis jautājums ir svarīgs ne tikai eiropiešiem. "Es uzskatu, ka tas ir svarīgs arī (ASV — red.) Kongresam," — paziņoja ES diplomātijas vadītājs.

Pie tam viņa uzsvēra, ka "eiropieši šajā jautājumā joprojām būs vienoti."

Diplomāte atgādināja, ka ES sankcijas neiepriecina, taču tas esot instruments.

"Ja sankcijas tiks atceltas, tas nenotiks pirms Minskas protokolu pilnīgas īstenošanas," — viņa uzsvēra.

Громкоговоритель - Sputnik Latvija
ES citādi domājoši cilvēki tiek uzskatīti par "krievu propagandas" pazīmi

Mogerīni atzīmēja, ka sarunās ar amatpersonām Vašingtonā tika apspriesti tādi jautājumi, kā situācija Sīrijā, cīņa ar terorismu, Krievija un Ukraina, Lībija, miera process Tuvajos Austrumos un darījums ar Irānu.

Mogerīni žurnālistiem pavēstīja, ka viens no viņas vizītes iemesliem bijis noskaidrot situāciju jautājumā par līgumu ar Irānu, kurā viņa pati reiz aktīvi piedalījusies. Viņa atzīmēja, ka tā ir divpusēja vienošanās Irānas un valstu grupas starpā, tāpēc attiecas uz starptautisko sabiedrību.

Savukārt Trampa administrācija apliecinājusi Eiropas Savienības augstajai pārstāvei ārpolitikas un drošības politikas jomā savu apņemšanos pildīt darījumu ar Irānu

Ziņu lente
0