Lielbritānijas iznīcinātāji pavadījuši gaisā Krievijas bumbvedējus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasEurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas lidmašīnas nav šķērsojušas valsts gaisa telpas robežas.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Lielbritānija devusi rīkojumu iznīcinātājiem Typhoon pavadīt Krievijas bumbvedējus TU-160, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Independent sniegto informāciju.

"Mēs varam apstiprināt, ka saskaņā ar trauksmes signālu lidmašīnas Typhoon pacēlās gaisā no aviobāzēm Losimutā un Koningsbijā, lai novērotu divus bumbvedējus Blackjack (Tu-160 NATO klasifikācijā – red.), kad tie atradās Lielbritānijas atbildības zonā," — preses izdevums citē Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvja teikto.

Pie tam Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas lidmašīnas nav šķērsojušas valsts gaisa telpas robežas.

Тяжёлый авианесущий крейсер Адмирал Флота Советского Союза Кузнецов - Sputnik Latvija
Krievijas AM: Krievijas karakuģiem eskorta pakalpojumi nav vajadzīgi

Independent rīcībā esošā informācija liecina, ka Tu-160 pietuvojušies Lielbritānijai aptuveni 10 no rīta no ziemeļaustrumiem, pēc tam devušies Īrijas rietumu piekrastes un Biskajas līča virzienā.

Bumbvedēju pavadīšanai gaisā pacēlušās arī Francijas un Spānijas lidmašīnas, taču Tu-160 mainījuši kustības virzienu un devušies atpakaļ uz ziemeļiem, vēsta avīze.

Krievijas Aizsardzības ministrija jau vairākkārt ir uzsvērusi: valsts Gaisa kosmisko spēku lidojumi norit saskaņā ar starptautiskajiem standartiem, un citu valstu gaisa telpas robežas netiek pārkāptas.

Iepriekš NATO informēja par Krievijas GKS aktivitāti Eiropas gaisa telpā. GKS komandieris ģenerālpulkvedis Viktors Bondarevs pavēstījis, ka tamlīdzīgi paziņojumi tiek publicēti ar mērķi novērst uzmanību no NATO spēku pastiprināšanās pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0