Marina Lepēna sola savest kārtībā Franciju

© REUTERS / Charles PlatiauFrancijas partijas "Nacionālā frone" līdere Marina Lepēna
Francijas partijas Nacionālā frone līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta kandidāte Marina Lepēna informējusi par savu prezidenta programmu, kurā iekļauti ierosinājumi Francijas "nacionālās suverenitātes" atjaunošanai.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Francijas partijas "Nacionālā frone" līdere Marina Lepēna svētdien oficiāli paziņoja par Francijas prezidenta vēlēšanu kampaņas sākumu un solīja "savest valsti kārtībā", vēsta RIA Novosti.

Премьер-министр Франции Мануэль Вальс - Sputnik Latvija
Francijas sociālistu priekšvēlēšanu otrajā kārtā Manuels Valss cietis sakāvi

"Jūs jau esat sapratuši, ka nesenie notikumi apliecina: sastopot labējo spārnu, kuram ir daudz naudas, un kreiso spārnu, kuram ir daudz naudas, es esmu vienīgā tautas kandidāte," — pavēstīja Lepēna, uzstājoties Lionā. Viņas tribīni rotāja kampaņas lozungs "Tautas vārdā".

Uzrunas laikā Lepēna pieminēja vairākus punktus, kas iekļauti sestdien publicētajā prezidenta programmā ar 144 punktiem. To vidū ir ierosinājumi, kas skar Francijas "nacionālās suverenitātes" atjaunošanu, vairāki pasākumi migrantu pieplūduma mazināšanai un plāni izdarīt grozījumus valsts Konstitūcijā un dažos likumos.

Atbildot uz politiķes uzrunu, publika sauca "Marina — prezidente!" un "Mēs esam savās mājās."

"Kad mēs cenšamies iekārtoties valstī, mēs nesākam pārkāpt tās likumus. Francijā nav un nebūs citu tautu likumu un vērtību," — uzsvēra Lepēna.

Viens no svarīgākajiem jautājumiem, ko izskatīja Nacionālās frontes vadītāja, bija cīņa ar islāmisko fundamentālismu, situācija izglītības jomā un plāni organizēt referendumu, kura rezultātā "Eiropas skavas" kļūs tikai par "ļaunām atmiņām".

Iepriekš Lepēna jau vairākkārt informēja par nodomu sešu mēnešu laikā pēc stāšanās prezidenta postenī organizēt referendumu jautājumā par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Runājot par to, kādas ir viņas iespējas kļūt par Francijas prezidenti, Lepēna atgādināja, kā ASV pie varas nāca Donalds Tramps. "Šī tautas atmoda bija vēsturiska, tā pielika punktu ērai, un vēstures vējš ir mainījies!" — teica prezidenta kandidāte.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Lepēna varētu izvirzīties vadībā, taču vēlēšanu otrajā kārtā viņai prognozē smagu sakāvi — aptaujas rāda, ka vēlēšanu otrajā kārtā uzvarētu Makrons.

Iepriekš par iespējamo uzvarētāju tika saukts konservatīvo kandidāts — Fransuā Fijons, taču viņa reitings ir sarucis.

Francijas prezidenta vēlēšanas notis divās kārtās — 23. aprīlī un 7. maijā.

Ziņu lente
0