Kijeva pieprasa balsstiesības Putina un Trampa pārrunās

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasПлощадь Независимости в Киеве
Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas valdību satrauc iespēja, ka, tuvinoties Maskavai, ASV prezidents Donalds Tramps varētu nepieļaut Ukrainas līdzdalību pārrunās par situāciju Donbasā.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Kijeva pieprasa iespēju piedalīties visās Krievijas un ASV pārrunās, kuru gaitā tiek pieminēta situācija Ukrainas austrumos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz valsts ārlietu ministra vietnieces Jeļenas Zerkaļas interviju aģentūrai Reuters.

Aģentūra norāda, ka Ukrainas valdību satrauc iespēja, ka, tuvinoties Maskavai, ASV prezidents Donalds Tramps varētu nepieļaut Ukrainas līdzdalību pārrunās par situāciju Donbasā.

"Mēs runājam par mūsu valsts nākotni, tāpēc nevēlamies, lai mūs izslēgtu no pārrunām. (..) Mēs vēlamies līdzdarboties," – uzsvēra politiķe.

ANO - Sputnik Latvija
Ukraina iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā

Ārlietu ministra vietniece pauda atbalstu valsts prezidentam Petro Porošenko, kurš aicina saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas. Pēc Zerkaļas domām, tas ir "vienīgais instruments", kurš varot apturēt Maskavu.

Rietumvalstis ieviesa sankcijas pret Krieviju 2014. gada pavasarī. Eiropas Savienība un ASV norāda, ka to atcelšanai nepieciešama Minskas protokolu izpilde.

Krievijas valdība uzskata par absurdu, ka sankcijas tiek saistītas ar Minskas protokolu īstenošanu, jo Krievija nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un vienošanās situācijas noregulēšanai uz to neattiecas.

Ziņu lente
0