ASV prese informē: amerikāņu bruņumašīnas Polijā ieradušās ar bojājumiem

© AFP / PATRIK STOLLARZAmerikāņu kara tehnikas izkraušana Bremerhafenas ostā Vācijā
Amerikāņu kara tehnikas izkraušana Bremerhafenas ostā Vācijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Wall Street Journal vēsta, ka vairākas mašīnas guvušas bojājumus pa ceļam no ostas Vācijā uz Poliju.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. ASV armija saskārusies ar "negaidītām grūtībām", pārvietojot bruņutehniku no Vācijas un Poliju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi The Wall Street Journal.

NATO valstu tanki Abrams un Bradley. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu politiķi sašutuši par amerikāņu tanku ievešanu Vācijā

Avīzes informācijas avoti vēsta, ka vairākas automašīnas guvušas bojājumus ceļā no Bremerhafenas ostas uz Poliju: tās pa ceļam sastapušās ar tiltiem, kas izrādījušies zemāki nekā karavīri rēķinājuši. Piecas bruņumašīnas palikušas Vācijā. Armijas vadība vēl joprojām nav atradusi iespējas tās droši pārvietot līdz dislokācijas vietai.

Pie tam vairāki amerikāņu tanki Eiropā ieradušies ar izlādētiem akumulatoriem, informēja ASV bruņoto spēku Eiropā komandieris ģenerālleitnants Bens Hodžess. Viņš atzina, ka Vašingtonas rīcībā nav pietiekamas informācijas par infrastruktūru NATO valstīs, kas agrāk veidoja Padomju Savienības bloku, un norādīja, ka nepieciešams "atjaunot atbalsta punktus" Eiropas austrumos.

ASV pārvieto uz Austrumeiropu 87 tankus М1 Abrams, 144 kājnieku bruņumašīnas M2 Bradley, 18 pašgājējas haubices M109 Paladin un četrus tūkstošus karavīru operācijas Atlantic Resolve atbalstam. Manevru mērķis ir potenciālā Krievijas "savaldīšana".

Ziņu lente
0