Fransuā Fijons nosaucis attiecības ar Krieviju par stratēģiski svarīgām

© REUTERS / Charles PlatiauFransuā Fijons
Fransuā Fijons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jāatjauno attiecības ar Krieviju. Šim nolūkam nepieciešams atrisināt Ukrainas jautājumu risināšanas. Kijevai, tapāt kā Maskavai, ir jāievēro Minskas protokoli.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Attiecības ar Krieviju ir stratēģisks jautājums Eiropas nākotnei, un šīs attiecības ir jāatjauno, paudis Francijas prezidenta amata kandidāts, ekspremjers Fransuā Fijons intervijā laikrakstam Monde, ziņo RIA Novosti.

"Tā ir valsts, kurai nav demokrātisko tradīciju, kurai ir kodolieroči. Pastāv divas iespējas: mēs mēģinām panākt vienošanās ar Krieviju, vai mēs tai pretojamies. Kurš var vēlēties konfliktu ar Krieviju?" — sacīja ekspremjers.

Viņš uzsvēra, ka "tā ir liela valsts, un mēs nevaram vieglprātīgi izturēties pret to."

Fijons piebilda, ka būtu "naivi domāt, ka Krievijas tautu varētu saliekt ar ekonomisko sankciju palīdzību."

Gerhards Šrēders. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šrēdera kungs, kāds būs 2017. gads?
"Jāatjauno attiecības ar Krieviju. Šim nolūkam nepieciešams atrisināt Ukrainas jautājumu risināšanas. Kijevai, tapāt kā Maskavai, ir jāievēro Minskas protokoli. Otrkārt, mums ir vajadzīga jauna ekonomiskā partnerība ar Krieviju. Visbeidzot, es ierosinu rīkot Eiropas un Krievijas konferenci par jauniem drošības noteikumiem Eiropā," — uzskata politiķis.

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās 2017. gada 23. aprīlī un 7. maijā. Saskaņā ar 7. decembrī publicētiem aptaujas datiem, ko organizēja sabiedriskās domas pētījumu centrs BVA un kompānija Salesforce, otrajā kārtā iekļūs "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna un viņas pretinieks — bijušais Francijas premjerministrs Fransuā Fijons. Vienlaikus aptauja norāda, ka Fijonam ir vērā ņemamas priekšrocības.

Ziņu lente
0