Spānijā pēc FIB pieprasījuma aizturēts programmētājs no Krievijas

© Sputnik / Мария Сибирякова / Pāriet pie mediju bankasSpānija. Foto no arhīva
Spānija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Programmists Staņislavs Lisovs aizturēts tūrisma brauciena laikā Spānijā pēc FIB pieprasījuma. Oficiāla apsūdzība viņam vēl nav izvirzīta.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Spānijas tiesībsargājošos iestāžu darbinieki pēc FIB pieprasījuma aizturējuši programmistu Staņislavu Lisovu no Krievijas. Viņš tiek turēts aizdomās par līdzdalību hakeru uzbrukumos, vēsta telekanāls RT.

Lisova dzīvesbiedre pastāstīja, ka ģimene dzīvo Taganrogā, un Spānijā ieradusies pavadīt atvaļinājumu. Lisova paskaidroja, ka viņas vīrs ir programmists un nodarbojas ar tīmekļa vietņu izstrādi un atbalstu.

"Mūs aizturēja Barselonas lidostā, kad ieradāmies atdot iznomāto mašīnu pirms lidot uz Lionu — turpināt ceļojumu un apmeklēt draugus. Kad izkāpām no automašīnas, pienāca divi policisti, uzrādīja nozīmīti, paziņoja, ka aiztur vīru un sāka pārbaudīt tālruni, planšetdatoru un klēpjdatoru," — viņa pastāstīja.

Spāņu policisti informēja, ka aizturēšana veikta pēc FIB un Interpola pieprasījuma. Krievijas vēstniecības Spānijā preses sekretārs Vasilijs Nioradze paskaidroja, ka Spānijas varas iestādes oficiāli informējušas diplomātisko pārstāvniecību par Krievijas pilsoņa aizturēšanu.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Hakeris Guccifer 2.0 noliedz ASV izlūkdienestu baumas par viņa sakariem ar Krieviju

"Pēc atbilstošās informācijas saņemšanas vēstniecības un Krievijas ģenerālkonsulāta Barselonā darbinieki sazinājās ar Spānijas tiesībsargājošo iestāžu parstāvjiem ar mērķi aizstāvēt Krievijas pilsoņa intereses un sniegt nepieciešamo konsulāro palīdzību," — norādīja Nioradze.

Krievija nosūtījusi pieprasījumu kompetentām iestādēm Spānijā ar lūgumu sniegt informāciju par Krievijas pilsoņa aizturēšanas iemesliem un niansēm.

2016. gada oktobrī ASV izlūkdienestu oficiālie pārstāvji apgalvoja, ka kiberuzbrukumos valsts vēlēšanu sistēmām piedalījušies hakeri no Krievijas, kuri it kā esot darbojušies pēc Krievijas valdības pavēles. ASV varas iestādes nekad nav sniegušas nekādus pierādījumus tam, ka Krievija būtu iesaistīta hakeru uzbrukumos ar mērķi ietekmēt valsts prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Ziņu lente
0