Ukraina iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasANO
ANO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina lūgusi ANO Starptautisko tiesu lietas izskatīšanas laikā veikt pasākumus "cilvēktiesību pārkāpumu novēršanai no Krievijas puses."

RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. Ukraina iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā, paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses dienests. Attiecīgu rīkojumu devis Ukrainas prezidents Petro Porošenko, vēsta RIA Novosti.

Atzīmēts, ka prasība iesniegta tiesā "ar mērķi saukt Krievijas Federāciju pie atbildības par terorisma aktiem un diskrimināciju tās nelikumīgās agresijas pret Ukrainu laikā."

Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Ukraina īstenos militāro inspekciju Krievijā Vīnes dokumenta ietvaros

Dokumentā apgalvots, ka Maskava pārkāpjot starptautiskās koncvencijas par terorisma finansēšanas apkarošanu un rasu diskriminācijas likvidēšanu.

Ārlietu ministrija uzsvēra, ka Ukraina lūgusi ANO Starptautisko tiesu lietas izskatīšanas laikā veikt pasākumus "cilvēktiesību pārkāpumu novēršanai no Krievijas puses."

Šī nav pirmā sūdzība, ko Ukraina iesniedz pret Krieviju. Piemēram, 2016. gada septembrī Kijeva iniciējusi diskusiju ar Maskavu par ANO Jūras tiesību konvencijas pārkāpšanu. Tās izskatīšana sāksies 2017. gadā. Savukārt Kremlis uzsver, ka Krievija turpinās aizstāvēt savas intereses, izmantojot "visus starptautisko humanitāro tiesību instrumentus."

Kijevas un Maskavas attiecības pasliktinājās 2014. gadā, kad Ukrainā notika valsts apvērsums, un Krimas iedzīvotāji pauda atbalstu pussalas atkalpievienošanai Krievijai. Pie tam Ukrainas varas iestādes pārmet Krievijai atbalsta sniegšanu Donbasa zemessargiem.

Maskava vairākkārt paziņojusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, tai nav saistības ar notikumiem valsts dienvidaustrumos, pie tam Krievija ir ieinteresēta panākt pēc iespējas ātrāku krīzes noregulēšanu Ukrainā.

Ziņu lente
0