"Krievu" hakeri nebija ielauzušies Trampa serveros

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
FIB apgalvo, ka Krievijas hakeri nav uzbrukuši Trampa vēlēšanu kampaņai.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Krievijas hakeri nav ielauzušies Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas un Republikāņu nacionālās komitejas aktīvajās datorsistēmās, otrdien paziņojis ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs, vēsta aģentūra LETA.

Senāta Izlūkošanas komitejas sēdē par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā Komijs sacīja, ka hakeri ielauzušies vairākās republikāņu kampaņas sistēmās un ieguvuši informāciju no vecām un neaktīvām Republikāņu nacionālās komitejas sistēmām, bet nav nekādu pierādījumu, ka hakeri būtu ielauzušies Trampa vēlēšanu kampaņas vai aktīvajās Republikāņu nacionālās komitejas datorsistēmās.

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps varētu "spert soļus" pret Krieviju kiberuzbrukumu dēļ

ASV piektdien publiskoja izlūkdienestu ziņojumu ar secinājumu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "pavēlējis" veikt pasākumus ar mērķi ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas, lai grautu uzticēšanos šim demokrātiskajam procesam un kaitētu Demokrātu partijas kandidātei Hilarijai Klintonei.

Demokrāti uzskata, ka hakeru nopludinātie partijas dokumenti kaitēja Klintones izredzēm uzvarēt vēlēšanās, un norādīja, ka republikāņi aizdomīgā kārtā nav piedzīvojuši hakeru uzbrukumus.

Republikāņi savukārt vainoja vājās demokrātu datorsistēmas un uzsvēra, ka Trampa uzvara ir likumīga un neapšaubāma.

Ziņu lente
0