Aptauja: 58% sieviešu Vācijā uzskata, ka drošība valstī ir mazinājusies

© Bernd Thissen / dpa / AFPПолицейский автомобиль в Германии
Полицейский автомобиль в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gada Jaungada naktī Ķelnes ielās tika konstatēti bēgļu un migrantu masveida uzbrukumi pilsētas iedzīvotājiem.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Vairāk nekā puse Vācijā dzīvojošo sieviešu uzskata, ka dzīve valstī vairs nav tik droša, kā agrāk, ziņo RIA Novosti. Tādus rezultātus demonstrē jaunā aptauja, ko izdevuma Bild am Sonntag vajadzībām organizēja Sabiedriskā viedokļa pētniecības institūts Emnid.

Pētījuma rezultāti norāda, ka 58% sieviešu uzskata: sabiedrisko vietu apmeklēšana vairs nav tik droša kā agrāk, 31% aptaujāto izmaiņas nav konstatējušas, un tikai 10% sieviešu uzskata, ka Vācija pat kļuvusi drošāka.

Сексуальное домогательство - Sputnik Latvija
Vācijā precizēts jēdziens "izvarošana"

Pie tam uzmanību piesaista fakts, ka gandrīz puse aptaujāto cenšas izvairīties no noteiktām vietām savas dzīves vietas rajonā diennakts tumšajā laikā. 16% sieviešu tagad nēsā līdzi piparu gāzes baloniņu, un daudzas pārdomā tā iegādi.

2016. gada Jaungada naktī Ķelnes ielās tika konstatēti bēgļu un migrantu masveida uzbrukumi pilsētas iedzīvotājiem. Policija saņēma vairāk nekā 700 iesniegumus no sievietēm – seksuālas uzmākšanās un piekaušanas upuriem, fiksēts liels skaits zādzību. Aculiecinieki stāsta, ka uzbrucēju vidū bijuši jauni vīrieši, domājams, no Ziemeļāfrikas un arābu valstīm.

Līdzīgi noziegumi notikuši vairākās citās Vācijas pilsētās: Hamburgā, Štutgartē, Berlīnē, Frankfurtē pie Mainas, kā arī Zviedrijā, Austrijā, Šveicē un citās Eiropas valstīs.

Ziņu lente
0