RT galvenā redaktore komentē ASV izlūkošanas dienesta vadītāja izteikumus

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasTelekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana
Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu politiķis debatēs Senātā ceturtdien pavēstījis, ka viņu "dziļi satrauc" Krievijas telekanāla RT darbība.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītāja Džeimsa Klepera izteikumus par to, ka telekanāla darbība esot vērsta pret Savienotajām Valstīm, informē RIA Novosti.

Amerikāņu politiķis debatēs Senātā ceturtdien pavēstījis, ka viņu "dziļi satrauc" Krievijas telekanāla RT darbība. "RT nopietni atbalsta, finansē Krievijas valdība. Tas aktīvi popularizē noteiktu viedokli, nevērīgi atsaucoties par mūsu sistēmu, piedēvē (ASV — red.) liekulīgu attieksmi pret cilvēktiesībām un tā tālāk," — uzsvēra Klepers. Pie tam viņš norādīja uz "viltotu ziņu" publikācijām un "sociālo tīklu izmantošanu", taču nesniedza nekādus pierādījumus, kas apliecinātu viņa apgalvojumus.

"ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītājs stāsta, ka RT grauj amerikāņu sistēmu, vienkārši informējot par valstī notiekošo," — bija neizpratnē Simoņana.

Pēdējā laikā ASV saskatāmi uzbrukumi krievu žurnālistiem — gan plašsaziņas līdzekļos, gan no oficiālu personu puses. Vairāki ASV mediji, piemēram, avīze Washington Post apsūdzēja informācijas aģentūru Sputnik un telekanālu RT par objektivitātes trūkumu un "nepatiesu ziņu" izplatīšanu, taču drīz vien Washington Post redakcija bija spiesta atzīt, ka nevar apstiprināt savā rakstā sniegtās informācijas patiesīgumu.

Telekanāls Russia Today. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV Nacionālajam izlūkdienestam dara raizes telekanāls RT

Pie tam informācijas karš ar Krievijas plašsaziņas līdzekļiem visai bieži tiek apspriests arī Eiropas valstīs. Novembrī Eiropas Parlaments apstiprināja rezolūciju, kurā uzsvērta nepieciešamība pretdarboties Krievijas medijiem, pie tam norādits, ka galvenos draudus nes aģentūra Sputnik un telekanāls RT.

Vienlaikus Lielbritānijas parlamenta pētījumu centra Henry Jackson Society eksperts Endrjū Foksalls iesniedza ziņojumu, kurā uzsvērta nepieciešamība darīt sabiedrībai pieejamu informāciju par britu kontaktiem ar Krievijas medijiem vai Krievijas varas iestāžu pārstāvjiem.

Ziņu lente
0