Politika

Ukrainas Drošības dienests lūdz ĀM nelaist valstī Marinu Lepēnu

© AP Photo / STFUkrainas Drošības dienests. Foto no arhīva
Ukrainas Drošības dienests. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Drošības dienesta vadītājs uzskata, ka Lepēnas izteikumi par Krimu nevar palikt bez attiecīgas atbildes.

RĪGA, 4. janvāris —Sputnik. Ukrainas drošības dienests (UDD) nosūtījis vēstuli Ārlietu ministrijai, pieprasot aizliegt iebraukšanu valstī Francijas prezidenta amata kandidātei, partijas "Nacionālā fronte" līderei Marinai Lepēnai, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz UDD vadītāja administrācijas priekšnieka Aleksandra Tkačuka vārdiem.

Iepriekš otrdien Lepēna intervijā televīzijas kanālam BFMTV paziņoja, ka neuzskata, ka Krimas atkalapvienošanos Krievijai būtu nelikumīga. UDD neizslēdz, ka viņai var aizliegt iebraukt Ukrainā.

Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Lepēna atzinusi Krimu par Krievijas teritoriju

"Trešajā janvārī UDD nosūtīja vēstuli ĀM. Es domāju, ka, iespējams, jau šodien būs pozitīva atbilde un mūsu iniciatīva par to, ka Lepēnas kundzei jāaizliedz iebraukt mūsu valsts teritorijā, tiks atbalstīta," — Tkačuka teikto citē televīzijas kanāla "112 Ukraina" vietne.

Pēc viņa teiktā, Lepēnas izteikums par Krimu nevar palikt bez attiecīgas atbildes, tomēr politiķe nav Francijas Republikas oficiālās varas pārstāve. "Tas diemžēl nav pirmais gadījums, kad ārvalstu politiķi atļaujas noteiktas darbības vai izteikumus, kas, pēc mūsu domām, ir pretrunā mūsu valsts interesēm," — piebilda Tkačuks.

Ziņu lente
0