Krievijas skolēni nosūtījuši uz Sīriju 45 tonnas Jaungada dāvanu

© REUTERS / Muhammad HamedСирийские дети
Сирийские дети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcijas "Bērni no Krievijas – Sīrijas bērniem" ietvaros sarūpētas 45 tonnas Jaungada dāvanu – tradicionālie darinājumi, atklātnes, kancelejas preces un suvenīri.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Vairāk nekā 40 tonnas Jaungada dāvanu tika sarūpētas dažādos Krievijas nostūros akcijas "Bērni no Krievijas – Sīrijas bērniem" ietvaros, piemēram, dāvanas, kas simbolizē Krievijas reģionus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un plašsaziņas departamenta sniegto informāciju.

"Kurskas un Volgogradas skolēni akcijas "Bērni no Krievijas – Sīrijas bērniem" ietvaros savāca saviem vienaudžiem Sīrijā vairāk nekā tūkstoš kārbas ar dāvanām, kurās iekļauti ne vien tradicionālie darinājumi, atklātnes un kancelejas preces, bet arī šiem reģioniem raksturīgie suvenīri," – teikts ziņojumā.

Alepo iedzīvotāji ar KF un Sīrijas karogiem dziedāja un dejoja pēc galvaspilsētas atbrīvošanas - Sputnik Latvija
Video
Alepo iedzīvotāji dziedāja un dejoja ielās pēc galvaspilsētas atbrīvošanas

AM informē, ka skolēni no Vologdas nosūtījuši uz Sīriju tautas amatnieku darinājumus – linu mežģīnes, bērza tāss kārbiņas, rotaļlietas no vilnas, matrjoškas un māla rotaļlietas. Viņu vienaudži no Kurskas apgabala sarūpēja pašu rokām gatavotus suvenīrus ar reģiona simbolu – Kurskas lakstīgalu. Atzīmēts, ka ikviens skolnieks uzrakstīja arī apsveikuma kartiņu. Visas dāvanas nogādātas Čkalovska lidostā, no kuras nonākušas Hmeimimas aviobāzē.

Akcijā "Bērni no Krievijas – Sīrijas bērniem" sagādātas 45 tonnas Jaungada dāvanu bērniem Sīrijā. Kampaņā piedalījās suvorovieši, nahimovieši, kadeti, skolēni no Maskavas un desmit Krievijas reģioniem. Katrā dāvanā krievu skolēni ielikuši kaut ko savām rokām gatavotu, piemēram, aplikāciju, atklātni vai māla rotaļlietu. Daži bērni sūtīja arī savus zīmējumus un pašsacerētus dzejoļus.

Ziņu lente
0