Eiropā parādījušies amerikāņu tanki

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons sācis smagās tehnikas pārvietošanu uz četrām vietām Eiropā, kas veido NATO operācijas "Atlantijas rezerve" elementus. Operācijas mērķis – "nomierināt sabiedrotos Krievijas agresijas apstākļos."

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Četras vietas atrodas Beļģijā, Vācijā un Nīderlandē, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz portālā InoSMI pārpublicēto itāļu izdevuma Il Giornalе materiālu. Galvenokārt runa ir par tām pašām struktūrām, kas tika izmantotas aukstā kara laikā. Tā ir lielākā NATO spēku nostiprināšana pie Krievijas robežām kopš tā laika.

NATO kuģi Baltijas jūrā mācību laikā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas BS Ģenerālštāba priekšnieks: NATO aktivitāte Baltijas jūrā ir pieaugusi

Patlaban Eigelshovenas kompleksā, kas aizņem 500 tūkstošus kvadrātmetru, ieskaitot deviņas noliktavas ar temperatūras un mitruma kontroli, tiek izvietotas 1600 smagās tehnikas vienības, tostarp, tanki M1 Abrams, Bredlija armijas mašīnas un pašgājējas haubices M109 Paladin. Abrami un Bredliji nogādāti kaujas gatavībā saskaņā ar norādījumiem par ātrās reaģēšanas iespējām krīzes situācijā.

Glabātuve Holandē izveidota uz bijušās Eigelshovenas armijas bāzes pamata netālu no Kerkrades. Tā tika atklāta 1985. gadā kā amerikāņu armijas papildu bāze Padomju Savienības iespējamā iebrukuma gadījumam Eiropā un likvidēta 2006. gadā.

Šī gada septembrī Pentagons no jauna šo bāzi pārņēma savā ziņā. Četras glabātuves garantē ASV ātru piekļuvi sešiem tūkstošiem smagās tehnikas vienību. Koncepcija Army Prepositioned Stocks (Savlaicīga bruņojuma izvietošana noliktavās) paredz kara rezervju sadali stratēģiski svarīgos punktos ar mērķi samazināt reaģēšanas laiku iespējamās ārkārtas situācijās.

Встреча президента РФ В.Путина с госсекретарем США Д.Керри - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pentagons vīlies par ASV Valsts departamenta "sakariem" ar Krieviju

Katru noliktavu uztur karaspēka apgādes vienība, kas garantē noliktavu krājumu atjaunošanu un nepieciešamās iekārtas līdzekļu izvietošanai noliktavās. Savlaicīgo noliktavu izveides programmu vada Sagādes komanda, kas apstiprināja, ka svarīgs militārās tehnikas uzglabāšanas punkts tiek iekārtots arī Livorno.

Saņemtā informācija par amerikāņu tehnikas pārvietošanos Eiropā ļauj to pielīdzināt programmas POMCUS jaunajai stadijai, kas paredzēja militāro materiālu savlaicīgu uzglabāšanu Rietumvācijā aukstā kara gados.

Ziņu lente
0