Alepo atrasti desmitiem spīdzinātu sīriešu mirstīgās atliekas

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasРайон Рамусе на юге Алеппо
Район Рамусе на юге Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristu izrīcība ir pielīdzināma smagākajiem kara noziegumiem un tiks pausta atklātībā.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Alepo atrasti plaši apbedījumi, kuros apglabāti desmitiem Sīrijas iedzīvotāju. Pirms nāves viņi ir nežēlīgi spīdzināti, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālā pārstāvja ģenerālmajora Igora Konašenkova vārdiem.

"Daudziem mirušajiem trūkst ķermeņa daļu, lielākā daļa miruši pēc šāviena galvā. Spriežot pēc visa, tas ir tikai sākums," – viņš pavēstīja. 

Konašenkovs uzsvēra, ka visi fakti tiek rūpīgi ieprotokolēti kā smagi teroristu pastrādāti kara noziegumi un tiks publiskoti, lai "tā saucamo "opozicionāru" atbalstītāji Londonā un Parīzē apzinātos, kas patiesībā ir viņu aizbilstamie, un saprastu, kādu atbildību nes par viņu zvērībām."

Apšaudīts Krievijas Aizsardzības ministrijas mobilais hospitālis Alepo - Sputnik Latvija
Bolīvijas aktrise pēc vizītes Sīrijā informē par patieso stāvokli Alepo

"Vienīgais, ko pagaidām neizdodas atrast austrumu Alepo, ir tā saucamie "brīvprātīgie glābēji" no "Balto ķiveru" rindām, ko svinīgi uzņem Parīzes un Londonas labākajās aprindās un kas teju tiek nominēti Nobela miera prēmijai," – viņš piebilda.

Aizsardzības ministrijas pārstāvis pavēstīja, ka pilsētā atrastas septiņas milzīgas munīcijas noliktavas, trīs tanki, divi lielgabali un divas reaktīvās zalves uguns sistēmas, turklāt pirms aiziešanas no Alepo kaujinieki mīnējuši ielas, ieejas ēkās, automašīnas un pat bērnu rotaļlietas.

Iepriekš no kaujiniekiem atbrīvotajos pilsētas rajonos krievu kaujinieki atraduši fotogrāfijas un videoierakstus, kuros paši teroristi iemūžinājuši savas zvērības. Izglābtie iedzīvotāji stāsta, ka kaujiniekiem pieticis ar mazākajām aizdomām par to, ka cilvēks simpatizē Damaskai, lai izrēķinātos ar viņu.

Ziņu lente
0