Kijeva sūdzas par ASV iegādāto bezpilota lidaparātu nelietderīgumu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasBezpilota lidaparāts. Foto no arhīva
Bezpilota lidaparāts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Bruņotie spēki norāda, ka amerikāņu aparātu galvenais trūkums ir to vieglas pārtveršanas un sakaru signāla slāpēšanas risks.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Amerikāņu izlūkošanas bezpilota aparāti (BPLA) ko vasarā saņēma Ukraina, izrādījušies nederīgi, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Aģentūra vēsta, ka šo informāciju sniedzis Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieka padomnieks Natans Hazins.

Runa ir par 72 analogajiem bezpilota lidaparātiem Raven RQ-11B, kas ražoti kompānijā AeroVironment. Hazins atgādināja, ka tie maksājuši miljoniem dolāru un izrādījušies tik neveiksmīgi, ka viņš tos nosūtītu atpakaļ uz ASV, ja jautājums būtu atkarīgs no viņa.

"Ja sākotnēji lēmums izmantot šos bezpilota aparātus mūsu (konfliktā — bred.) bija kļūdains," — aģentūra citēja Hazina teikto.

Ukrainas Bruņotie spēki norāda, ka amerikāņu aparātu galvenais trūkums ir to vieglas pārtveršanas un sakaru signāla slāpēšanas risks. Pie tam akumulatoru darbības laiks ir ļoti mazs, tāpēc lidaparāti netiek galā ar savu galveno uzdevumu — izlūkošanas informācijas savākšanu.

Automāta stobrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
The Nation: ASV pārvērtušas Ukrainu par "nelegālo ieroču supermārketu"

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka aparāti joprojām tiek izmantoti konflikta zonā (Donbasā — red.), taču priekšējā līnijā tos vairs nelieto.

Izrādījies, ka bezpilota aparāti nav piemēroti cīņā ar zemessargiem, kuri slāpē radiosignālu.

Droni ir analogie aparāti, tāpēc tos nav iespējams aizsargāt no iejaukšanās un pārtveršanas. Pie tam ar to starpniecību iespējams noskaidrot UBS pozīcijas.

ASV ierēdņi anonīmi pastāstīja, ka Krievijas radioelektronikas iespējas izrādījušās daudz sarežģītākas, tāpēc bezpilota aparāti nav tik efektīvi, kā gribētos.

ASV armija joprojām izmanto šī drona pilnveidotu digitālo versiju.

Ziņu lente
0