Nestlé tur aizdomās par netiešu bērnu darba ekspluatācijas atbalstu

© NOORULLAH SHIRZADA / AFPBērni darbā. Foto no arhīva
Bērni darbā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par palmu eļļas iepirkšanu no plantācijām, kur izmanto bērnu darbu, tiek turētas aizdomās arī Unilever un Procter & Gamble.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Tādas pasaulē slavenas kompānijas, kā Unilever, Procter & Gamble un Nestlé, savu preču ražošanā lieto palmu eļļu no Indonēzijas plantācijām, kur tiek izmantots bērnu darbs, teikts starptautiskās tiesībsargājošās organizācijas Amnesty International pārskatā, ziņo RIA Novosti.

Dokumentā ar nosaukumu "Milzīgais skandāls ar palmu eļļu: darba ekspluatācija slēpjas aiz zīmolu vārdiem" teikts par izmeklēšanu attiecībā uz lielāko eļļas ražotāju Wilmar, kas piegādā savu izejvielu deviņām kompānijām: Nestlé, Procter & Gamble, Unilever, AFAMSA, ADM, Colgate-Palmolive Elevance, Kellogg's, un Reckitt Benckiser.

Bērnu rotaļlieta no šokolādes olas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ferrero pārbaudīs informāciju par bērnu darbu "Kinder" ražotnē Rumānijā

"Kompānijas aizver acis uz darbaspēka ekspluatāciju piegādes ķēdē… un turpina gūt peļņu no šausmīgiem pārkāpumiem," — paziņoja viena no Amnesty International aģentēm Megna Ābrahāma.

"Lielās korporācijas, piemēram, Colgate, Unilever un Nestlé, pārliecina klientus, ka savā produkcijā izmanto ekoloģiski drošu palmu eļļu, tomēr pētījuma rezultāti liecina, ka tā nav taisnība. Eļļā, ko ražo ar bērnu un piespiedu darba izmantošanu, nav nekā ekoloģiska," — piebilda tiesībsardze.

Megna Ābrahāma uzsvēra, ka uzņēmumā Wilmar konstatētie pārkāpumi ir sistemātiski.

Kā teikts Amnesty International mājaslapā, Wilmar atzīst zināmas problēmas ar darba ētikas normu ievērošanu. Kompānijas, ar kurām tiesībsargiem izdevās sazināties, noliedza jebkādu pārkāpumu faktu.

Ziņu lente
0