Krievijas Ārlietu ministrija komentēja Donalda Trampa izteikumus par Fidelu Kastro

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM pauda uzskatu, ka ASV ievēlētā prezidenta vārdi par viņsaulē aizgājušo Kubas revolūcijas līderi paliks uz viņa sirdsapziņas.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. ASV ievēlētā prezidenta Donalda Trampa skarbie izteikumi pēc Kubas revolūcijas līdera nāves paliks uz Trampa sirdsapziņas, uzskata Krievijas ĀM Latīņamerikas departamenta direktors Aleksandrs Ščetiņins.

Vakar Donalds Tramps savā paziņojumā nosaucis Fidelu Kastro par "cietsirdīgu diktatoru" un apsolījis sekmēt Kubas labklājību. "Dažādas izpausmes un vēlmi ļauniem vārdiem un necienīgi izteikties par viņsaulē aizgājušu cilvēku, politiķi, es atstāju uz to cilvēku sirdsapziņas, kuri tā rīkojas," – savu viedokli aģentūrai RIA Novosti pauda politiķis.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps paudis neatzinīgu viedokli par Fidelu Kastro

Krievijas diplomāts uzsvēra: "Lai kāda būtu dažādu politisko spēku attieksme pret Fidelu Kastro, viņš bija liels mūslaiku politiskais darbinieks."

"Un viņš pilnīgi noteikti ir pelnījis cieņu," – piebilda Ščetiņins.

Fidels Kastro miris 90 gadu vecumā piektdien, pl. 22.29 pēc vietējā laika. Par to viņa brālis, Kubas līderis Rauls Kastro paziņoja valsts televīzijā.

Kubas revolūcijas līdera bēres notiks 4. decembrī Santjago de Kuba pilsētā.

Ziņu par Fidela Kastro nāvi komentējuši daudzi pasaules valstu vadītāji.

Piemēram, līdzjūtību Kastro ģimenei un kubiešu tautai pauda arī aizejošais ASV presidents Baraks Obama.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosaucis Fidelu Kastro par veselas ēras simbolu jaunākajā pasaules vēsturē.

"Fidela Kastro un viņa līdzgaitnieku uzceltā brīvā un neatkarīgā Kuba kļuva par ietekmīgu starptautiskās sabiedrības locekli un iedvesmojošu piemēru daudzām valstīm un tautām," – teikts Krievijas valsts vadītāja telegrammā.

Savukārt Francijas prezidents Fransuā Olands uzsvēris, ka Kastro dāvājis kubiešiem iespēju lepoties ar ārvalstu kundzības atraidīšanu."

Ziņu lente
0