Klintona fonds atzinis, ka saņēmis miljonu dolāru no Kataras valdības

© Sputnik / Григорий Василенко / Pāriet pie mediju bankasASV eksprezidents Bils Klintons. Foto no arhīva
ASV eksprezidents Bils Klintons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bila Klintona fonda pārstāvis Braiens Kukstra apstiprinājis informāciju par dāvanas saņemšanu 1 miljona dolāru apmērā no Kataras. Šī summa nav iekļauta atskaitēs.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. ASV eksprezidenta Bila Klintona fonda pārstāvis apstiprinājis informāciju par to, ka Kataras valdība ziedojusi fondam 1 miljonu dolāru par godu ASV bijušā prezidenta dzimšanas dienai, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuter.

Кандидат в президенты США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Ņujorkas prokuratūra sākusi izmeklēšanu Trampa fonda lietā

Iepriekš portāls WikiLeaks publicēja Bila Klintona fonda (Clinton Foundation) un prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu štāba vadītāja Džona Podesta saraksti. Korespondence liecina, ka Kataras valdība vēlas Bilam Klintonam 65. dzimšanas dienā uzdāvināt 1 miljonu dolāru un lūdz personīgu tikšanos.

Aģentūra informē, ka Bila Klintona fonda pārstāvis Braiens Kukstra šonedēļ apstiprinājis informāciju par to, ka fonds pieņēmis dāvanu 1 miljona dolāru apmērā no Kataras, pie tam, spriežot pēc viņa vārdiem, šī summa nav iekļauta atskaitēs, jo tādējādi Katara palielinājusi savu daļu fonda labdarības pasākumos.

Ar mērķi izvairīties no interešu konflikta, kad Hilarija Klintone ieņēmusi valsts sekretāra posteni, fonds apņēmies informēt Valsts departamentu par "daļas būtisku palielināšanu" vai ziedojumiem no citu valstu puses. Iepriekš Valsts departaments informējis, ka attiecīgais ziņojums par ziedojuma saņemšanu no Kataras nav saņemts.

Aģentūra Reuters informēja, ka fonda pārstāvis atteicies ziņot, vai eksprezidenta tikšanās ar "dāvinatājiem" ir notikusi.

ASV prezidenta kandidātei Hilarijai Klintonei pārmet to, ka Bilam Klintonam piederošais fonds pieņēmis ziedojumus no ārvalstīm, un, kā vēsta kritiķi, ziedotāji, iespējams, guvuši ASV Valsts departamenta atbalstu laikā, kad to vadījusi Hilarija Klintone.

Ziņu lente
0