Es esmu Putina aģente, un mēs esam visur: Tallinas iedzīvotāja sašutusi par NATO kareivjiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlija A. stāsta par britu karavīru nevērīgo attieksmi pret vietējiem iedzīvotājiem, ko viņa novērojusi slimnīcā Tallinā.

RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Ziņa par britu karavīra un vietējā iedzīvotāja kautiņu Rīgā tika plaši apspriesta sociālajos tīklos. Facebook lietotāji stāsta par saviem "kontaktiem" ar NATO karavīriem. Starp komentāriem par notikumu restorānā McDonald's Rīgā ir arī Igaunijas iedzīvotājas Jūlijas A. stāsts. Viņa vēsta par eiropiešu karavīru uzvedību kādā slimnīcā Tallinā. Komentāra tekstu citē BaltNews.

Военные НАТО на полигоне Адажи - Sputnik Latvija
Amerikāņu analītiķi aprēķinājuši, kā Krievija varēšot ieņemt Latviju

Jūlija A. stāsta par britu karavīru nevērību pret vietējiem iedzīvotājiem.

"Veca vecmāmiņa atnāca un stāv kājās, bet tie āksti (britu karavīri — red.) visus krēslus aizņēmuši un sēž izgāzušies," — viņa stāstīja.

Pēc Jūlijas lūguma dot vietu vecajai sievietei karavīri, pēc viņas teiktā, esot bijuši sašutuši, sak, kādi Igaunijā dīvaini cilvēki.

Jūlija atzinās, ka pēc šādiem vārdiem viņa "uzsprāgusi" un angļu valodā pateikusi, ko domā par ārvalstu karavīru klātbūtni savā valstī.

"Kāpēc jūs esat šeit, Igaunijā? Vai jūs patiešām domājat, ka cilvēki ir apmierināti ar to, ka esat okupējuši mūsu valsti un ieradušies, lai sagrautu mieru un mūsu dzīvi? Par jums šeit nepriecājas! Un nekad nepriecāsies!" — viņa uzsaukusi britu kareivjiem.

Viņas teiktais karavīrus ietekmējis, un tie piekrituši dot vietu vecmāmiņai, turpina Jūlija. Tomēr viņa piebildusi: "Es vēl atgriezīšos. Jā, es esmu Putina aģente, un mēs esam visur!"

Логотип ресторана Макдоналдс - Sputnik Latvija
Mediji informē par kautiņu ar britu karavīriem Rīgā

Pie tam sieviete palūgusi britus runāt igauniski, uzturoties Igaunijā.

Pagājušonedēļ Briselē NATO dalībvalstu aizsardzības ministri apsprieda daudznacionālo bataljonu dislokāciju Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Politiķi vienojušies, ka karavīri ieradīsies līdz nākamā gada augustam. Precīzs bataljonu skaitliskais sastāvs joprojām nav zināms, iespējams, katrā valstī varētu būt dislocēti līdz 1200 karavīri.

Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums paziņojis, ka pirmie NATO karavīri Latvijā varētu ierasties 2017. gadā, "kad nokusīs sniegs."

Ziņu lente
0