Krievijas Ziemeļu flotes kuģu grupa dodas uz Vidusjūru

© Foto : ВМФ РФ / Pāriet pie mediju bankasБоевые корабли Северного флота "Адмирал Кузнецов" и "Адмирал Чабаненко"
Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar pēcpusdienā uz Atlantijas ziemeļaustrumu rajonu un Vidusjūru devusies ceļā aviācijas bāzes kuģa "Admirālis Kuzņecovs" grupa no Krievijas Ziemeļu flotes.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Kuģu grupa ar aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs" un atomkreiseri "Pēteris Lielais" priekšgalā devusies ceļā uz Vidusjūru, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Ziemeļu flotes preses dienesta ziņojumu.

"Saskaņā ar Krievijas Jūras kara flotes kaujas gatavības uzlabošanas plānu 15. oktobrī Ziemeļu flotes aviācijas bāzes kuģu grupa devās uz Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu rajoniem un Vidusjūru. Grupā iekļauts smagais aviācijas bāzes kreiseris "Padomju Savienības Flotes admirālis Kuzņecovs", smagais raķešu atomkreiseris "Pēteris Lielais", lielie pretzemūdeņu kuģi "Severomorsk" un "Viceadmirālis Kulakovs", kā arī atbalsta kuģi," – teikts ziņojumā.

Kuģu grupas pārdislokācija tiek veikta ar mērķi nodrošināt klātbūtni svarīgos pasaules okeāna rajonos, pie tam īpašu uzmanību plānots pievērst pasaules kuģniecības drošībai, atzīmēja Ziemeļu flotes preses dienests.

Корабли НАТО в Балтийском море во время учений - Sputnik Latvija
Politika
Vācija vēlas iegādāties piecas korvetes, lai "dotu signālu" Krievijai

Aviācijas bāzes kuģa "Admirālis Kuzņecovs" aviācijas spārnu veido klāja lidmašīnas Su-33 un Su-25, kā arī helikopteri Ka-27/Ka-29. Pašlaik uz kuģa tiek izmēģināta jauna aviācijas grupa, ko veido iznīcinātāji MiG-29K un helikopteri ka-52K.

Bez tam "Admirālis Kuzņecovs" bruņots ar trieciena raķešu iekārtas "Granit" spārnotajām raķetēm (12 zemklāja starta iekārtas atrodas pie tramplīna pamatnes), zenītraķešu kompleksiem "Kinžal" (4 moduļi – 192 raķetes), "Kortik" (8 moduļi – 256 raķetes un 48 tūkstoši lādiņu.

Krievijas Ziemeļu flotes aviācijas bāzes kuģis ir 306 metrus garš, 75 metrus plats, tā tonnāža – 60 tūkstoši tonnu, maksimālais brauciena attālums – vairāk nekā 15 tūkstoši kilometru. Ekipāža – 1960 cilvēki, to starpā – 518 oficieri un 210 mičmaņi.

Ziņu lente
0