Norvēģi izsmej jauno nožogojumu pie robežas ar Krieviju

CC BY 2.0 / bengt-re / Heja Norge!Norvēģijas karogs. Foto no arhīva
Norvēģijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē: Norvēģijas iedzīvotāji nepriecājas par valdības lēmumu uzcelt nožogojumu pie robežas ar Krieviju.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Norvēģijas iedzīvotāji nav apmierināti ar valdības lēmumu celt nožogojumu pie robežas ar Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz BBC sniegto informāciju.

"Mēs nevēlamies to žogu. Mēs gribam tādas pašas attiecības ar Krieviju, kādas tās bija visus šos gadus," — BBC citē taksometra vadītājas Sivonnas Tukeres teikto.

Tukere pastāstīja, ka ar viņu vienisprātis ir daudzi Kirkenesas pilsētas iedzīvotāji, kas atrodas mazāk nekā 10 kilometru attālumā no Krievijas robežas.

"Tas līdzinās divus metrus augstai sētai, ko kāds uzcēlis jūsu pagalmā. Jūs brīnītos, kāpēc jūsu kaimiņš to dara," — Sivonna Tukere stāsta BBC.

Kopš "dzelzs aizkara" krišanas abu valstu valdības darīja visu iespējamo, lai nostiprinātu saiknes un izveidotu bezvīzu režīmu vietējiem iedzīvotājiem. Daudzi norvēģi brauc uz Krieviju pēc lētāka benzīna un alkoholiskajiem dzērieniem, savukārt Krievijas iedzīvotāji dodas uz Norvēģiju pēc plaša patēriņa precēm.

Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Norvēģija uzcels 200 metrus garu žogu ar vārtiem pie robežas ar Krieviju

Iepriekš Norvēģijas valdība sāka būvēt nožogojumu pie Krievijas robežas, lai pastiprinātu robežas kontroli un regulētu bēgļu plūsmu. Tas ir 200 metrus garš un 4 metrus augsts. Tomēr pat bez 200 metrus garā nožogojuma iecirkņa situācijā ar bēgļiem ir redzams farss. Pērn robežu šķērsoja tūkstošiem migrantu uz velosipēdiem, jo likums nosaka, ka viņiem aizliegts tai iet pāri kājām, atzīmēja BBC.

"Ja Norvēģijas valdība ceļ nožogojumus, tātad, tie viņiem ir vajadzīgi," — uzskata Zoja Maškova, kura nodarbojas ar tirdzniecību tirgū. Viņa skaidro, ka šurp brauc ne tikai bēgļi no Sīrijas.

Norvēģijas tieslietu ministra vietnieks Ove Vanebo uzskata, ka nožogojuma jautājumā Norvēģijai ir "ļoti labi strādājošs dialogs" ar Krieviju. Pie tam viņš piebilda, ka nožogojums pie Krievijas robežas ir garāks.

Nožogojuma būvdarbiem bija jābeidzas tuvāko nedēļu laikā, taču radies šķērslis. Vienu no tā sekcijām ir jāpārbīda un jāuzceļ no jauna, jo tā uzstādīta pārāk tuvu Krievijas robežai, vēsta BBC.

"Tagad tas izmaksās vēl vairāk nekā agrāk. Viss tas nožogojums ir tīrais izsmiekls," — uzskata Sivonna Tukere.

Ziņu lente
0