Mediji: jauna likuma dēļ Saūda Arābija draud ASV ar sekām

© Sputnik / Igor MikhalevKapitolijs Vašingtonā. Foto no arhīva
Kapitolijs Vašingtonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rijāda skaidri brīdināja par pieņemta 9/11 līkuma sekām, kas kļuva par ASV prezidenta Baraka Obamas iekšpolitisko sakāvi.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Saūda Arābija draud ASV ar "katastrofālām sekām", likuma dēļ, kas ļauj 2001. gada 11. septembra terorakta upuru ģimenes locekļiem vērsties ar tiesas prasībām pret Rijādu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz žurnālu Spiegel.

Attiecīgo likumu ASV Pārstāvju palāta un senāts pieņēma trešdien. ASV prezidents Baraks Obama centās uzlikt tam veto, bet Kongress to pārvarēja pirmo reizi kopš esošas administrācijas darbības laika.

"Prezidentam Obamam kongresa lēmums sakarā ar 9/11 likumu ir iekšpolitiskā sakāve. Saūda Arābija pauž sašutumu un nepārprotami brīdina par sekām," — teikts vācu žurnāla rakstā.

Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
ASV Kongress ignorējis Obamas uzlikto veto

Izdevums atsaucas uz Rijādas Ārlietu ministrijas paziņojumu. Resors aicināja kongresu "pieņemt visus nepieciešamos pasākumus, lai novērstu katastrofālas un bīstamas sekas". Par kādām tieši sekām ir runa, Saūda Arābijas Ārlietu ministrija nav precizējusi.

ASV Kongresā pieņemtais likums ļauj 2001. gada 11. septembra slaktiņu upuriem vērsties ar tiesas prasībām pret jebkuras valsts, taču, kā atgādina Spiegel, 15 no 19 teroristiem, kas piedalījās slaktiņā, nāca no Saūda Arābijas.

Baraks Obama savukārt paziņojis, ka šis likums var kaitēt ASV nacionālām interesēm. Viņš atzīmēja, ka likums varētu vērsties pret ASV, amerikāņu karavīru darbību dēļ citās valstīs.

Ziņu lente
0