Raimonds Vējonis aicina latviešu diasporu atzīmēt Latvijas 100. gadskārtu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis darba vizītes laikā ASV apmeklēja vairājas pilsētas, kurās dzīvo Amerikas latvieši un aicināja tautiešus apmeklēt Latvijas jubilejas svētkus.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ASV ar latviešiem, aicināja tautiešus no visas pasaules ierasties Latvijā valsts 100. gadskārtas svētkos.

Latvijas Republikas karogs - Sputnik Latvija
Latvija svin neatkarības atjaunošanas 25. gadadienu

Vizītes laikā ASV prezidents tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Čikāgā, Kalamazū, Lansingā un Ņujorkā. Viņš uzdāvināja latviešu kopienām īpašu grāmatu, kurā līdz valsts dzimšanas dienas svētkiem 2018. gadā ierakstīt idejas un ierosinājumus Latvijas attīstībai tuvākajos gadu desmitos un simteņos. 

Uzrunājot tautiešus Čikāgā, Vējonis pauda cerību, ka valsts dibināšanas 100. gadadiena kļūs par vēl vienu iespēju apliecināt savu piederību Latvijai.

"2018. gadā Latvijas valstij apritēs 100 gadi. Lai arī kā valsts esam jauni, šī jubileja pierāda, ka mēs esam stipra tauta. Neatkarību esam izcīnījuši smagās un pašaizliedzīgās cīņās, bet XX gadsimts mums nesis daudzus traģiskus brīžus. Taču, pateicoties uzcītībai un ticībai, mēs pašlaik varam dzīvot brīvā zemē," — teica prezidents.

Saskaņā ar 2009. gada tautas skaitīšanas datiem, ASV dzīvoja aptuveni 100 tūkstoši latviešu un Latvijas iedzīvotāju. Aptuveni 9 tūkstošiem ir dubultā — Latvijas un ASV pilsonība. Visvairāk latviešu dzīvo Kalifornikā, Ņujorkas, Ilinoisas, Floridas un Mičiganas štatos.

Vējonis devies darba vizītē uz ASV no 18. līdz 25. septembrim. Šonedēļ viņš vērsās ar uzrunu pie ANO Ģenerālasamblejas Ņujorkā.

Ziņu lente
0