Somijā krievietei atņēma trīs bērnus

CC BY 2.0 / Donnie Ray Jones / Lego FeetSomijā krievietei atņēma trīs bērnus
Somijā krievietei atņēma trīs bērnus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērnus nosūtīja uz patversmi, sieviete lūdz Krievijas valdības, diplomātu un KF bērnu tiesībsarga Annas Kuzņecovas palīdzību.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Somijas varas iestādes atņēma Krievijas pilsonei trīs bērnus un nosūtīja tos uz patversmi, informēja Somijas Tiesībsargs Johans Bekmans.

"Seinäjoki (Somija) pilsētā somu varas iestādes kārtējo reizi bez tiesas sprieduma un bez objektīviem iemesliem atņēmušas krievu mātei Viktorijai Medvedevai trīs bērnus, pamatojoties uz to, ka māte esot viņus situsi," — teikts Bekmana ziņojumā.

Mātei un viņas bērniem — 10 gadus vecai meitenei, 5 gadus veciem zēnam un meitenei ir Krievijas pilsonība. Sieviete dzīvo Petrozavodskā un strādā Somijā.

Medvedeva lūdz Krievijas valdības, diplomātu un KF bērnu tiesībsarga Annas Kuzņecovas palīdzību, paziņoja Bekmans.

Šis nav pirmais gadījums, kad somu valdība atņem krievu vecākiem bērnus. Piemēram, janvāra beigās sociālais dienests atņēma krievietei 16 gadu veco dēlu un nosūtīja viņu uz bērnunamu.

Nelabvēlīga Ziemeļeiropa

Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Latvija
Latvietim piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods par izvarošanu Lielbritānijā

Tikmēr Krievijas Federācijas pilnvarotais pārstāvis cilvēktiesību jautājumos Konstantīns Dolgovs iepriekš apgalvoja, ka absolūtais līderis pēc sūdzību daudzuma uz bērnu atņemšanu ir Norvēģija.

Pēc Dolgova teiktā, ar Somiju ir vieglāk, jo pastāv divpusējais sadarbības mehānisms par minētajiem jautājumiem. Starp Krieviju un Norvēģiju, Krieviju un Zviedriju šādu mehānismu nav. Kopumā skandināvu valstīs šādu sūdzību skaits arvien pieaug.

KF prezidenta bijušais bērnu tiesībsargs Pāvels Astahovs intervijā RIA Novosti norādīja, ka Ziemeļeiropas valstīs ir nopietnas tiesībsardzības organizācijas, kurās var vērsties strīdīgos gadījumos.

"Somijā sāka biežāk ieklausīties mūsu pozīcijā, atdot bērnus, arvien biežāk uzklausa atņemto bērnu vecāku argumentus. Norvēģijā situācija ir mainījusies, pateicoties tam, ka Eiropas Padome izteica savu diezgan kritisko nostāju par Bērnu labklājības dienesta "Barnevernet" darbu," — teica Astahovs.

Ziņu lente
0