Divi kanādieši tikai pēc 41 gada uzzinājuši, ka apmainīti dzemdību namā

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasJaundzimušais. Foto no arhīva
Jaundzimušais. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai pēc 41 gada Leons Svensons un Deivids Teits, neliela ciema iedzīvotāji Manitobas provincē, uzzinājuši, ka viņus kāds apmainījis dzemdību namā.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Kanādieši Leons Svensons un Deivids Teits nolēma veikt DNS testu, kad uzzināja, ka dzemdību namā, kurā viņi abi dzimuši, pirms 41 gada tika nejauši apmainīti divi jaundzimušie, taču tas noskaidrojies tikai tagad. Pēc testa rezultātu saņemšanas viņi nespēja valdīt asaras — viņi abi nav auguši pie saviem bioloģiskajiem vecākiem, vēsta RIA Novosti

Atgadījums noticis Norway House Indian Hospital slimnīcā 1975. gadā. Lai gan Leons un Deivids dzimuši ar trīs dienu starpību, viņi tomēr apmainīti, tikai nav zināms, kas to izdarījis un ar kādu mērķi.

Bērni no Krievijas un Francijas ar asarām acīs atvadījās no Arteka - Sputnik Latvija
Video
Bērni no Krievijas un Francijas ar asarām acīs atvadījās no "Arteka"

DNS testu Leons un Deivids nolēma veikt, kad uzzināja, ka 1975. gadā tajā pašā dzemdību namā slimnīcā Norway House Indian Hospital noticis līdzīgs gadījums — samainīti jaundzimušie. DNS tests apstiprināja, ka zēnus kāds apmainījies vietām. Tolaik dzemdību nams bijis federālās valdības pārziņā.

Visus šos gadus Leons un Deivids dzīvojuši vienā ciemā Manitobas provincē, kurā mīt 5 tūkstoši cilvēku, un pat bijuši pazīstami.

Oficiālās preses konferences laikā vīrieši nespēja valdīt asaras. Svensons un Teits paziņoja, ka arī turpmāk par vecākiem uzskatīs cilvēkus, kuri viņus audzinājuši, taču tagad viņi ir ieguvuši jaunus vecākus un turpmāk draudzēsies kā viena liela ģimene.

Kanādas veselības aizsardzības ministre Džeina Filota paziņoja, ka tiks veikta iekšējā izmeklēšana. Viņa pieļāva, ka iespējami arī citi šāda veida gadījumi, par kuriem nekas nav zināms, un aicināja uzlabot veselības aprūpes kvalitātes līmeni.

Ziņu lente
0