Pentagons aicina Ukrainu nemeklēt "vienradzi" pie savām robežām

© Sputnik / StringerUkrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrija uzskata, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai nav gaidāms.

RĪGA, 21. augusts — Sputnik. ASV Aizsardzības ministrija uzskata, ka Krievijas bruņoto spēku pārvietošanās Krimā un pie robežas ar Ukrainu neliecina, ka valsts gatavotos uzbrukumam Ukrainai, pavēstīja Pentagona pārstāvis Džefs Deiviss, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz France Press.

Ukraiņu karavīri kopā ar reaktīvas artilērijas kompleksu Grad. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraiņu politiķi cer ar ieroču palīdzību mazināt eskalāciju

"Mēs neredzam "vienradzi", ko daudzi cenšas noķert, — ideju, ka jānotiek kaut kādai masīvai īstermiņa spēku paplašināšanai vai pārvietošanai," — uzsvēra Deiviss.

Pentagona pārstāvis atzīmēja, ka Krievijas bruņoto spēku vienību pārvietošanās reģionā ir saistīta ar gaidāmajām mācībām.

Ceturtdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko informēja, ka iespējams Krievijas pilna mēroga iebrukums visos virzienos, un solīja dot pretsparu.

Piektdien preses izdevums The Wall Street Journal, atsaucoties uz informācijas avotu Pentagonā, informēja, ka Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie robežas ar Ukrainu ASV uzskata par "ilgtermiņa tendenci." Spēku pastiprināšanās Melnās jūras reģionā ir jāizskata no Krievijas jaunās militārās stratēģijas aspekta, kas saistīta ar pretošanos NATO, atzīmēja izdevums.

Ziņu lente
0