Sācies: Irānā aizliegta spēle Pokemon Go

© REUTERS / Sergio PerezОхотник за покемонами. Архивное фото
Охотник за покемонами. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispirms Irānas varas iestādes vēlējās pavērot, cik lielā mērā spēles radītāji ir gatavi ar tām sadarboties, taču vēlāk tomēr aizliedza spēli drošības apsvērumu dēļ.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Irāna kļuvusi par pirmo valsti, kurā aizliegta populārā viedtālruņiem paredzētā spēle Pokemon Go.

Pokemon Go. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Firmas vadītājs meklē palīgu pokemonu medībām, alga – 980 dolāri

Informācija liecina, ka spēle aizliegta "drošības apsvērumu dēļ." Sīkāk aizlieguma iemesli netiek skaidroti. Lēmumu pieņēmusi Augstākā virtuālās telpas padome.

Jūlijā mediji informēja, ka Irānas varas iestādes vēlējās pavērot, cik lielā mērā spēles radītāji ir gatavi ar tām sadarboties, pirms pieņemt lēmumu par Pokemon Go aizliegumu.

Pokemon Go ir bezmaksas lietojumprogramma, kuras pamatā ir "papildinātās realitātes" tehnoloģija: digitālā un reālā pasaule savienojas, jo viedtālruņa attēlā redzamais attēls projicējas reālās pasaules lokācijā. Viens no galvenajiem spēles mērķiem ir noķert pokemonu (Pocket Monster — "kabatas monstrs"). Tas licis iziet ielās, doties uz parkiem un pludmalēm daudziem cilvēkiem, kuri aizrāvušies ar šo procesu.

Ziņu lente
0