Franču deputāts uzskata, ka Kijeva nevēlas īstenot Minskas protokolus

© Sputnik / Макс Ветров / Pāriet pie mediju bankasFrancijas Nacionālās sapulces deputāts, Asociācijas "Francijas un Krievijas dialogs" līdzpriekšsēdētājs Tjerī Mariani
Francijas Nacionālās sapulces deputāts, Asociācijas Francijas un Krievijas dialogs līdzpriekšsēdētājs Tjerī Mariani - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Nacionālās sapulces deputāts Tjerī Mariani uzskata, ka Minskas vienošanās nākamajos trīs gados netiks izpildītas.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Šobrīd ir acīmredzams, ka Kijevai nav nedz vēlmes, nedz iespējas īstenot Minskas vienošanās, ceturtdien paziņoja Francijas Nacionālās sapulces deputāts, Asociācijas "Francijas un Krievijas dialogs" līdzpriekšsēdētājs Tjerī Mariani, vēsta RIA Novosti.

"Minskas vienošanās diez vai tiks ievērotas, jo to īstenošanai ir nepieciešama abu pušu griba. Šobrīd ir acīmredzams, ka Ukrainas pusei nav nedz vēlmes, nedz iespējas ievērot Minskas vienošanās," — teica Mariani žurnālistiem.

Šajā sakarā viņš norādīja, ka Rietumiem nāktos vai nu pilnībā atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, vai jāpiemēro tās attiecībā uz visām pusēm.

Komentējot ASV prezidenta kandidāta Donalda Trampa izteikumu par vēlēšanos atcelt sankcijas pret Maskavu un atzīt Krimu par Krievijas teritoriju, Francijas parlamentārietis norādīja, ka viņu vairāk uztrauc Hilarijas Klintones paziņojumi.

"Kas attiecas uz Trampu, lai viņš pats izvēlas savu retoriku, bet, runājot par mieru Eiropā, tagad mani vairāk uztrauc Hilarijas Klintones paziņojumi," — noteica Mariani.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās, ņemot vērā situāciju Ukrainā. ES un ASV no sankcijām pret atsevišķām fiziskām un juridiskām personām ķērās pie ierobežojošiem pasākumiem pret Krievijas ekonomikas sektoriem. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kuras ieviesa sankcijas: ASV, ES dalībvalstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas.

Ziņu lente
0