Nadežda Savčenko uzskata, ka Rostova pieder Ukrainai

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasОглашение приговора Надежде Савченко
Оглашение приговора Надежде Савченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko uzskata Rostovu par Ukrainas daļu.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko preses konferencē Odesā pavēstīja, ka Rostova pie Donas ir Ukrainas pilsētas, ziņo aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz preses izdevumu "Vesti".

Nadežda Savčenko stāstīja par vēstulēm, ko viņai rakstījuši Odesas iedzīvotāji, kad viņa atradusies ieslodzījumā Krievijas teritorijā un bija apsūdzēta par krievu žurnālistu slepkavību Donbasā. Stāsta gaitā viņa atcerējās kādu cietumā dzirdētu stāstu.

"Cietumā man pastāstīja, ka "Odesa ir māte, bet Rostova – tēvs." Tātad ir jāpatur prātā, ka nevis Odesa pieder Krievijai, bet gan Rostova – Ukrainai,"- viņa paziņoja.

Nadeždu Savčenko, kurai tiesa Krievijā piesprieda brīvības atņemšanu uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins apžēloja šī gada maijā.

Pēc tam viņa atgriezās Ukrainā un uzsāka politisko darbību. Savčenko regulāri atļaujas daudznozīmīgus izteikumus, kas veltīti ne vien Krievijai, bet arī iekšējai situācijai Ukrainā. Piemēram, intervijā izdevumam Deutsche Welle deputāte paziņoja, ka viņas valstī nepieciešama diktatūra un pauda gatavību ieņemt prezidenta posteni. Agrāk sarunā ar žurnālistiem politiķe vēstīja: ja Ukrainā sākšoties jauna revolūcija, viņa būšot starp tās organizatoriem.

Ziņu lente
0